Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A pályakezdő diplomásoknak...

A pályakezdő diplomásoknak miért kellene az első adandó,rosszul fizető helyet elfogadniuk?

Figyelt kérdés

Engem az őrületbe lehetett ezzel kergetni.Szülők, rokonok, de még barátok is ezzel piszkáltak.

Én meg mondtam, nem azért diplomáztam mérnökként a BME-n,hogy szotyis fizetésekkel kiszúrják a szememet és teljesen triviális,hogy pályakezdő vagyok-e.

Egyetem alatt végig gyakornokoskodtam, projektekben vettem részt.De, a cégek többsége teljesen 0 kilométeresnek könyvelt el.

Nem az első és nem is a második interjúztató cég volt, aki hajlandó volt megadni a nettó 400 ezres bért, ami az igényem volt.

A cégek többnyire, nettó 350-es fizetéseket ajánlottak, de olyan pofátlan is volt,aki300-at akart adni.

A fővárosban és környékén, 2023-ban ez nagyon gáz.Az ágyból nem kellene annyiért felkelni.

Ha egyetemistaként többedmagával lakik az ember koliban, albiban, az még rendben van.Na, de diplomával a kézben, nincs rendben.

A fővárosban pedig olyanok a bérleti díjak,hogy nettó 400e minimum kell,hogy éljen az ember és ne csak a lejárat előtti sárga címkés virsliket tudja megvenni.

Bár, lehet irigység is van ebben, "nehogy már egy pályakezdő közel annyit kapjon, mint én".

2023. aug. 29. 11:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Egy távoli rokon szinte ugyanezeket mondta az agrármérnöki diploma megszerzése után azzal kiegészítve hogy a nagy fejvadász cégek pont az ilyen végzettségűeket keresik. Pár hónapja állt munkába nem tudom hol, 33 évesen. Ha apu-anyu eltart akkor nincs gáz :)
2023. aug. 29. 14:58
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ez sokmindentől függ hogy mit érdemes elfogadnod.

Ha kell a pénz akkor egyértelműen nincs választásod, ha pedig szülők tartanak el akkor bizony lesz beleszólásuk a dologba.

Idő is fontos. Ha kell 1 hónap hogy megtaláld azt a munkahelyet ami szimpatikus akkor egyértelműen célszerű azt megvárni, de ha már hónapok óta munkát keres az ember akkor egyre célszerűbb egy alacsonyabb ajánlatot elfogadni mert hiába gondolod azt hogy neked X az értéked ha a cégek nem fizetnek annyit érted.

Végül pedig a fejlődés. Lehet hogy valahol nem fognak jól fizetni viszont tapasztalatszerzés miatt nagyon jó opció és később többszörösen kamatoztathatod a tudásod.

2023. aug. 29. 19:40
 13/13 anonim ***** válasza:
Hat igen azert az durva hogy egy friss diplomas ember annyit kap mint egy utcarol beesett raktari dolgozo
nov. 3. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!