Gyári operátor gépkezelő alapbér:1400/óra nem kevés egy kicsit?!
Munkabért mindig bruttóban írnak ki, mert a munkáltató nem tudja hogy te milyen adókedvezményekre vagy jogosult. Emiatt, hacsak nem feketén dolgozol nem fog a munkáltató nettót kiírni.
Egyébként szimpla matek. 33.5% amit levon állambácsi kedvezmények nélkül, azaz 1400 x 0.665= 931Ft
Ha ezt felszorzod egy hónapra az kb nettó 150 ezer Ft.
Egyébként ez valszeg minimálbér szval igen, alacsony.
2-es, köszi szépen, én is így kalkuláltam, csak hát nem akartam hinni a szememnek! :( Azért nem tudtam értelmezni így, hogy bruttó alapbér, mert én úgy tudtam, az alapbérben nincsenek kedvezmények, vagy pluszok, hanen az alap, és a plusz mindenmás adja ki a bruttót.
1-es hat az ilyen bunkó beszólasok nélkül nincs is GYIK. Íly korai órában azt lesni, kinek szólhatsz be, elég sivár életre vall, de hát látom, meg is érdemled. Nagyobb eredményed ne legyen az életben, mint hogy sikerült reakcióra bírnod engem!
Nem, a bruttó az az adózás előtti. A nettó az adók levonása utáni maradék, amit kifizetnek neked.
A szerződésben meghatározott bér mindig bruttó, mert a levont adók járulékok a munkavállalót terhelik. Azért kell a munkáltatónak levonnia-kifizetnie mert az állam nem nézi ki a munkásokból hogy ezt a feladatot meg tudják ugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!