A munkahelyek hány százalékában kérnek nyelvvizsgát?
Eddig egyik helyen sem kérték, de minden helyen használtam. A jelenlegi helyemen volt angol interjú is.
Területtől függ, de szerintem nagyon fontos a nyelvtudás, a nyelvvizsga viszont egyáltalán nem. Az csak egyetemre bejutáshoz követelmény, ha külföldre mész.
Nekem sohasem kérték pedig olyan helyeken dolgoztam ahhol egész nap angolul kellett beszélni.
Ha fontos a nyelv akkor angol CV/motivációs levelet kérnek és interjú alatt pedig ellenőrzik a nyelvtudást is.
IT-n belül nekem eddig minden cégnél interjún volt egy olyan pillanat, hogy "Át térhetünt picit angolra?" és után 5-10 percen át angol kommunikáció.
Volt olyan cég, ahol a 4 kör interjúból 2 teljesen angolul volt és a maradék 2 pedig a fentebb említett módon tartalmazott angol részeket.
Viszont arra soha sem kérdeztek rá az interjú keretében, hogy van-e nyelvvizsgám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!