Utólag,visszamelőleg beadhatom írásban a felmondásomat,ha csak szóban mondtam fel ?
Ez az incidens hétfőn történt amikor haza is mentem és nem mentem be azóta dolgozni. Akkor még aznap megírták az azonnali felmondásom amit nem írtam még alá ,de ma hívott a főnök hogy inkább mégse vagyok kirugva és akkor a + 30 érvénybe lép stb...na de ilyet lehet,hogy kirugnak aztán meg mégse?
Tudom bizonyítani a megalázásokat mert a munkatársaim is hallották illetve szerintem még az is indok lehet hogy bejelentve 8 órát vagyok szerződésben de akaratom ellenére napi 10 órára kényszerítenek kötelezően heti 5 napot. Igaz hogy kifizetik de nevetséges összegben
"Beadhatom úgy neki a felmondásomat,hogy visszamenőleg arra a dátumtól írom meg neki amikor szóban felmondtam?"
Nyugodtan írhatsz ilyet, viszont nem mész vele semmire. Törvény szerint az írásba fektetett munkaviszonyt írásban lehet megszüntetni (felmondani). Ebben igaza van a főnöködnek. A felmondás annak közlésével (írásban történő átadásával) vált ki joghatást méghozzá úgy, hogy a következő napon elindul a felmondási időd. Mindegy, hogy ez a nap milyen napra esik.
Az a vezetőd részéről egy inkorrekt dolog, hogy letagadja azt, hogy jelezted a felmondásod szóban, mielőtt papírra vetetett volna. Nos, ezzel él vissza. Tudod: A szó elszáll...
"Nekem azt mondta a főnök,hogy azonnali hatállyal csak ő mondhat fel nekem én nem mondhatok fel azonnalival."
Most, hogy már be sem mentél dolgozni, nyilván meg is van az oka rá.
Ettől függetlenül az azonnali hatályú felmondást bármelyik fél meglépheti, ha megfelelő oka van rá. Az ok bekövetkeztétől számított 15 napon belül. A határidő jogvesztő!
A vezetőd mindentől függetlenül egy hülye. Ilyen módon intézni a munkaügyi dolgokat, eléggé aggályos. Ötletel, éppen neki mi felelne meg, vagy éppen milyen gatyát vett fel reggel. Persze papír semmiről nincs...
"na de ilyet lehet,hogy kirugnak aztán meg mégse?"
Hiszen látod..., ha semmi papírod nincs róla. Tudod: A szó elszáll...
Mielőbb add be a felmondásod, ha fogcsikorgatva is, de bírd ki azt a 30 napot. Ha már nincs annyi időd, akkor kezd az új helyen, ide pedig ne menj be és akkor biztosan azonnali hatállyal megszüntetik a munkaviszonyodat.
Azt viszont tudnod kell, hogy egy ilyen jellegű felmondás szankcionális jellegű. Ami adott esetben anyagilag nem kevésbé érinthet téged, ha a cég problémát akar abból csinálni, ahogy a munkaviszonyodat megszüntetted (nem töltötted le a felmondási idődet).
Ha nem akar, akkor megúsztad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!