Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek is durva,hogy 8...

Szerintetek is durva,hogy 8 általánossal többet keres valaki mint 1 tanár?

Figyelt kérdés
Ismerősöm több éve dolgozik 1 gyárban. Nettó 400-at visz haza. Én kezdő tanárként 300 körül. Félre értés ne essék, nem tőle sajnálom a pénzt de szerintetek ez nem durva? Tulajdonképpen nem is értem minek mentek már egyetemre.. és csak magamat ismétlem. Nem tőle sajnálom. Hanem az az elkeserítő (számomra) hogy szalag melletti munkával jobban keress valaki mint az aki a jövő generációját tanítja..

2023. aug. 19. 18:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

"szerintem ez az egész már hosszú évtizedek óta a tanításra vezethető vissza, hogy ilyen lelki nyomorékok élnek ebben az országban… A tanár társadalom itthon az egyik legocsmányabb"

Szóval 10. osztályban otthagytad az iskolát és jó ha életedben szereztél tapasztalatot maximum 2-3 iskolából és máris olyan messzemenő következtetéseket vonsz le, hogy Magyarországon az emberek az iskolai oktatásnak köszönhetően "lelkinyomorékok", nem kellene fizetést adni a tanároknak, 100-ból 1 jó tanár a többi szemétláda és itthon a legocsmányabb a tanár társadalom (mindezt úgy állítva, hogy nincs saját tapasztalatod, hogy külföldön milyen a tanár társadalom és a mentalitás).

Ehhez annyit tudnék hozzáfűzni, hogy az látszik, hogy milyen alacsony színvonalú iskolába jártál, mivel az alapvető gondolkozásmódot, az ok-okozati összefüggések feltárását és a logikus gondolkozásmód készséget sem sikerült elsajátítanod. Én például egy olyan iskolába jártam, ahol teljesen rendben volt az oktatói gárda 1-2 embert leszámítva, pedig nem volt se magániskola se valami elitképző csodagimnázium, mégis gond nélkül elvégeztem az orvosi egyetemet utána. Jelenleg Svájcban praktizálok orvosként és a gyermekeim is ide járnak iskolában azonban át kellett iratnom egy másikba, mert bármilyen hihetetlen külföld sem a Mennyország hogy minden szép és jó, itt is vannak ugyanúgy rosszabb és jobb helyek. Azonban mégsem kezdem el szidni a svájci oktatási rendszert vagy egy kétbites szintjén általánosítani egy negatív példa miatt, hogy akkor egész Svájcban egy kalap sz@r az oktatás és dögöljenek éhen a tanárok... Egyszerűen új iskolába jár a gyermekem amit már szívből szeret.

2023. aug. 20. 00:12
 12/23 anonim ***** válasza:

Tesómnak 8 általánosa van. Nekem két szakmám is van, amelyekben több évtizedes gyakorlatra is szert tettem.

A testvérem világ életében többet keresett, mint én. Mind a mai napig, gyárban, szalag mellett. Soha nem irigyeltem tőle a fizetését, mivel tudom, hogy fizikailag, egészségileg mit jelent olyan helyen dolgozni, olyan munkát végezni, ugyanis kipróbáltam egy rövid ideig, milyen teljesítménybérben dolgozni.

Férjem hegesztőként dolgozik majd 20 éve. Koszos, fémporos, hideg/meleg helyen, 10-12 órát dolgozik állva, emelgetve több tonna vasat. Háromszor annyit keres, mint én. Nyilván tőle sem sajnálom...

Ahogy többen említették már, szerencsére a fizetéseket nem az határozza meg, hogy hány darab fecnit tudunk előkeresni a fiókból.

Én legalábbis nagyon bízom benne...

2023. aug. 20. 07:19
 13/23 anonim ***** válasza:

Kérdező, és ez nettó Órabérre leosztva mit jelent?

Mennyi a gyári nettó és a tanári nettó ÓRABÉR?

2023. aug. 20. 10:34
 14/23 anonim ***** válasza:

Nemrég azon sírtam, hogy egy ismerős "kislány", olyan 22 év körüli, most kezd dolgozni sales-es asszisztens pozícióban. Alapdiplomája még nincs meg... Nettó 600 E. És nem, nem azért, mert annyira okos vagy

különleges lenne.

2023. aug. 20. 18:19
 15/23 anonim ***** válasza:
22 éves "kislány", szerinted az mire kell egy irodába nettó 600 ért? :D
2023. aug. 20. 18:51
 16/23 anonim ***** válasza:

14#

A 20-as, 30-as diplomások vagy majdnem diplomások nem mennek el szarért-húgyért dolgozni és jól is teszik.

Tud jól nyelveket, márpedig a saleshez ez kell.Akár külföldön is tudna ebben dolgozni és ott többet is kapna, mint nettó 600.

Jó,hogy rájönnek lassan erre a cégek, de lehet, már a működésüket fenyegeti a munkaerőhiány.

2023. aug. 20. 19:03
 17/23 anonim válasza:

Irigyellek, ha kezdő tanárként 300-at viszel haza (gondolom szja-mentes fiatal vagy).

Én 6 éve tanítok egy gimnáziumban, nettó 260 a bérem.

2023. aug. 20. 19:50
 18/23 anonim ***** válasza:
54%

Az iskola kínszenvedés, gyeremkegőrző, felkészítés a kényszermunkatáborra, a TSZ-re, a nagyüzemre, legrosszabb esetben az atomháborúra. Fogd be a pofád, ne gondolkozz, lapátolj AHOGY MEGMONDJÁK! Ha percenként változtatják az utasítást, akkor percenként, azt kövesd, maradj egy helyben és kussolj.

Az én iskoláim ilyenek voltak (90-es 2000-es évek) és ahogy az ismerősi körön látom másé sem volt különb. A legtöbben nem csoda hogy lehúzzák a rolót 6 éves korukban és nem ragad rájuk semmi, alapvető történelmi, természettudományos, nyelvi stb. összefüggésekkel sincsenek tisztában az emberek, tök mindegy később hány diplomát szereznek. Aki kivétel, az azért kivétel, mert vagy különösen érdekli valamilyen terület, vagy mert otthon beszélgettek vele a szülei, nagyszülei amíg kicsi volt. Az iskolának nevezett Gyermekmegőrző Komplexum csak ront ezen a helyzeten.

Nem, egyáltalán nem durva a fizetésetek, pontosan annyi amennyiér az állam talál embert erre a kápó melóra. Az önérzetetek nagyobb, de hidd el egy BV-sé vagy egy zsernyáké is nagy tud lenni ha ürül a kassza és fogy a zsold.

És nem, nem x vagy y kormányok hibája, ilyen a rendszer, tudatosan lett így kiépítve az 1950-es évektől, de lehet hogy már hamarabb.

2023. aug. 20. 20:30
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

A mai oktatás egy rakás sz@r. Volt szerencsém megtapasztalni a COVID idején az online oktatás keretén belül. Ha én otthon nem tanítanám a gyerekem, egy kukkot sem értene abból, amit az iskolában leadnak. Az nem idegennyelv-oktatás, hogy holnapra tanuljál meg 50 szót németül.

Sok tanár pofára osztályoz.

Mondjuk emlékeim szerint nem nagyon volt ez másképp régen sem. Egyébként nem történhetett volna meg, hogy míg az általános iskolában kettes tanuló voltam, a középiskolában a legjobbak között végeztem. Ja, hogy a középiskolában szuper tanáraim voltak, akik át tudták adni a tananyagot a diákoknak úgy, hogy nem unták szarrá magukat az órán éveken keresztül? Hogy nem volt gond, ha én egy verset másképp értelmeztem, mint ahogy mások? Hát igen, van ilyen is.

Legnagyobb tiszteletem a kivételeknek.

2023. aug. 21. 05:11
 20/23 anonim ***** válasza:

Az a baj itt, hogy a versenyszférás cégek kőkeményen profitban mérnek mindent. Ha nekik egy 8 általánost végzett munkaerő kitermel annyi profitot, akkor akár bruttó 600 ezret is adnak neki, hiszen jövedelmező.

Ámde a tanári pályánál nehéz mérni a kitermelt hasznot, hiszen csak közvetve és időbeli késéssel jelentkezik. Ahhoz, hogy a tanárok normális bért kapjanak, az a felismerés kellene, ami Finnországban megvan: nevezetesen, hogy az oktatás a jövőbe való befektetés és a színvonalas oktatás busásan megtérül az ország gazdaságában.

Csakhát a mai csököttagyú, kommunista érában nevelkedett vénemberek, akik az országot vezetik, ezt képtelenek felfogni...

2023. aug. 21. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!