Elmenjek tanítani?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, fél éve dolgozok egy profi sportcsapatnál mint technikai vezető. Sportszervezői diplomát szereztem, és levelezőn csinálom a sportközgazdász mestert. Viszont tegnap megkeresett a volt iskolám igazgatója,hogy nem szeretnék-e elmenni hozzájuk tanítani testnevelést.

Fizetés kb ugyan annyi lenne, kevesebb lenne a munkaidő és több szabadság lenne ha tanítani mennék. Viszont a jelenlegi helyzet miatt nem tudom,hogy jó döntés lenne-e. (Státusztörvény stb) Gondolom nagyon kell nekik a tanár hiszen jövőheten már alakuló értekezletek vannak az iskolákban és gondolom nem sikerült tanárt találni.

Ti váltanátok ha fizetés különbség nem lenne de több lenne a szabadidő? Viszont csupa rosszat hallotok a tanári pályáról?

2023. aug. 18. 10:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

Én pályaelhagyó tanár vagyok. Elsősorban a pénz miatt hagytam ott, jelenleg kétszer annyit keresek. Azóta is hiányzik. Viszont a városban nem nagyon van már jól fizető állás, úgyhogy én azt gondolom, ha valami miatt megszűnik ez az állás, én visszamegyek tanárnak.

És én tudom, hogy mennyit kell dolgozni. A sok szabadidő az csak kamu. Viszont nagyon hálás tud lenni, engem még most is hívnak osztálytalálkozókra, és nagyon szívet melengető élmény.

De ehhez nyilván kell egy olyan személyiség, hozzáállás. Kevés embernek való. A másik elrettentő dolog a sok primitív szülő, amikor mind jobban tudja, hogy hogy kell tanítani, és nyilván te rosszul csinálod.

Egyébként egy tesitanár életében szerintem nincs annyi konfliktus, mint pl. egy matektanár életében. Nem hinném, hogy habzó szájjal rohannának be a szülők, hogy miért 4, miért nem 5. Amúgy meg. Én ha tesitanár lennék, lehet, hogy nem szívóznék az osztályzással.

Egyébként tesitanár nálunk sincs már 2 éve.

2023. aug. 18. 13:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Az már fél siker, hogy egyáltalán tudsz a státusztörvény létezéséről. De mi lenne ha utánaolvasnál mi is ez?

Aztán rájönnél, hogy akinek nem hivatás és életcél a tanítás, valamint valaki eltartja, hogy a hivatásának tudjon élni, az nem megy tanárnak.

2023. aug. 18. 13:53
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarom degradálni a tesitanárokat és tudom hogy a sport-tudomány egy komoly szakterület. Viszont amit nálam a tesitanárok leműveltek gimiben, az szakmailag közel volt a nullához szerintem. Semmi szertorna, atlétika annyiban kimerült, hogy fussunk néhány kört a tornateremben, vagy az iskola körül, úszni egyszer sem vittek el minket a 4 év alatt. Félévben talán 1-2 felmérő meg cooper teszt, hogy legyen valami minimális osztályzat. Egyébként meg bedobtak közénk (fiúk) egy focilabdát, hogy focizzatok és kb ennyi. És ez már 10 éve volt, el bírom képzelni most mi lehet a helyzet....

Ami nem honvéd vagy rendvédelmi szakirányú középiskola, ott kb vicc lehet a testnevelés oktatás.

Kis pénz kis foci, megértem a tanárokat, minek törjék magukat.

2023. aug. 18. 19:13
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
#13: Hát akkor te még jól jártál. Nekünk elsőben első tesiórán megmutatták, hol a focilabda és 4 évig nem is nagyon láttuk a tesitanárt, pedig az ország top 10 gimik egyike volt
2023. aug. 19. 18:24
 15/16 anonim ***** válasza:

Elméletileg nem taníthatsz pedagógiai végzettség nélkül. A 2. válaszolónak igaza van. Ezek a képzések amit írtál nem sokat érnek. A sport területén a kapcsolatok, és a "jó személyes ismerettség" a fontos, nem az ilyen alibi papírok.

Mindenesetre a felvesznek akkor érdemes elkezdeni a ped. képzést, vagy legalább utánaolvasni a dolgoknak.

2023. aug. 20. 09:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Elvileg 3 évig lehet tanítani pedagógiai végzettség nélkül. Nálunk viszont 1 év után kitettek mindenkit, akinek nem volt ilyen végzettsége. Nem tudom, máshol hogy megy. Mindenesetre van rövid ciklusú tanárképzés, ha van valami alapdiplomád sportból, akkor- lehet, hogy 4 félév alatt elvégezhető. Sőt, most hallottam, hogy ezen változtatnak, és jövőre már csak 3 félév lesz a rövid ciklusú tanárképzés. Nagy a baj, nagyon nincsenek tanárok. Persze nem ismerem ezt a típusú diplomát, kérdezz utána, hogy mit lehet tenni. A suliban biztos támogatnák a képzésed. (Amúgy ingyenes, csak hétköznap vannak az órák.)
2023. aug. 20. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!