Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek elmenjek egy...

Szerintetek elmenjek egy profi fotóshoz 10-20 ezrekért csináltatni CV-be egy menő képet?

Figyelt kérdés
egy profi fotós kép esélyesebb mint egy átlag igazolványkép? Vagy mennyire érdekli egy hr-st vagy aki ezeket a cv-ket nézi, hogy jé ez egy menő képet csinált vagy oh csak egy átlag igazolványkép... és most a szakmai tartalmat ne is firtassuk, nyilván az sokat jelent ,de engem ez a része érdekelne (jogi területen jelentkeznék amúgy)

2020. jún. 17. 17:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Arra a 3 másodpercre, amit a HR-es nasasszony az önéletrajzoddal tölt, teljesen jó az igazolványkép is.
2020. jún. 17. 18:02
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem pénzkidobás. Nem azt mondom, hogy tegyél bele akármilyen szar képet, de otthoni körülmények között is tudsz csinálni jó fotót. Az igazolványkép szerintem annyira nem nyerő, de ha nem régi, nincs vele nagy gond.

Annyi kell csak, hogy legyen egy lehetőleg világos, egyszínű háttér, csípd ki magad egy kicsit, plusz felül öltözz fel rendesen (ing, zakó). Lehetőleg természetes fény mellett csináld, ne vakuval, mert úgy nehezebb belőni házilag a fényeket.

Ha igényesen megcsinálod a képet, max 1 óra alatt megvagy vele összesen és spóroltál min. 10ezret. Olyan kis méretben úgysem fog minden ráncod látszani.

2020. jún. 17. 18:19
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem sem kell erre pénzt költeni, mellé csak úgy mondom, hogyha nem kérik külön, akkor nem is kell CV fotó. Azért azt javaslom, hogy kérd ki az ismerőseid véleményét és az alapján tegyél be fotót, mert egy rossz kép többet árt, mint használ.
2020. jún. 17. 19:02
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és én korábban állásbörzéken csináltattam magamról ingyen (nyilván ez most nem annyira applikálható, de ha lesz később börze, akkor javaslom neked azt).
2020. jún. 17. 19:16
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Nem szükséges, az a lényeg, hogy egy viszonylag friss fotó legyen, és azért ne egy buliban vagy kiránduláson készüljön, hanem valamilyen semleges háttér előtt. Sok sikert!
2020. jún. 17. 19:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek (kiv.#4) ,most már magam is a költséghatékonyabb megoldás felé hajlok. Esetleg tudtok olyan photosop programról, amit akár fotósok is hazsnálnak vagy amiben megbíztok? Temrészetesen nem magamat akarom megváltoztatni meg csillagos effekteket rátenni, hanema háttérrel, árnyékokkal fényekkel színekkel szeretném profibbá tenni.
2020. jún. 17. 19:42
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Én CVt és fotószerkesztést legtöbbször Canvaval csinálok, ez online használható és sokkal felhasználóbarátabb, mint a photoshop. A legtöbb dolog benne ingyenes, csak az elemekre kell figyelni, hogy ne legyen benne semmi fizetős ikon, stb. Hajrá:)
2020. jún. 17. 19:44
 8/12 anonim ***** válasza:
89%

Kisebbségben leszek a véleményemmel, de én tavaly elmentem egy profi csajhoz, aki valóban értette a dolgát, és elképesztően jó képeket csinált rólam (holott magam is fotózom, de sehogy sem tudtam egy rendes önportrét csinálni, teljesen más, ha valaki közben instruál). Ismervén azt a tényt, hogy a HR-esek átlag 3 mp-et időznek el egy önéletrajzzal (vagyis ennyi idő alatt döntik el, hogy részletesebben is foglalkoznak vele), igenis fel tudja kelteni a figyelmet egy előnyös, igényes fotó a CV-d tetején. Másik hozadéka az volt, hogy a fotózás amúgy igen jó hangulatban telt (megbeszéltük, milyen pozira pályázok, és aszerint ment a forgatókönyv), az elkészült képekkel együtt adott számomra egy olyan önbizalmat, ami még a későbbi interjúknál is kitartott.

Nekem megérte, ugyanakkor azt én sem tudnám egyértelműen megmondani, hogy végül a fotóm miatt olvasták-e el az önéletrajzom, hívtak be helyekre és lett meg végül a mostani munkahelyem. Lehet, hogy tényleg csak ennyin múlott, lehet, hogy nem. Akárhogy is döntesz, jól sikerült, előnyös legyen a kép. Vannak HR-esek a családomban, ők tudnának mesélni a bikinis és partyfotókról, amik komoly szándékkal CV-kbe kerültek.

2020. jún. 17. 19:48
 9/12 anonim ***** válasza:
70%
#8. Esetleg még tudod adni privátban a fotós elérhetőségét?
2020. jún. 17. 19:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Enegm is érdekelne azért :)
2020. jún. 17. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!