Szerintetek elmenjek egy profi fotóshoz 10-20 ezrekért csináltatni CV-be egy menő képet?
Szerintem pénzkidobás. Nem azt mondom, hogy tegyél bele akármilyen szar képet, de otthoni körülmények között is tudsz csinálni jó fotót. Az igazolványkép szerintem annyira nem nyerő, de ha nem régi, nincs vele nagy gond.
Annyi kell csak, hogy legyen egy lehetőleg világos, egyszínű háttér, csípd ki magad egy kicsit, plusz felül öltözz fel rendesen (ing, zakó). Lehetőleg természetes fény mellett csináld, ne vakuval, mert úgy nehezebb belőni házilag a fényeket.
Ha igényesen megcsinálod a képet, max 1 óra alatt megvagy vele összesen és spóroltál min. 10ezret. Olyan kis méretben úgysem fog minden ráncod látszani.
Kisebbségben leszek a véleményemmel, de én tavaly elmentem egy profi csajhoz, aki valóban értette a dolgát, és elképesztően jó képeket csinált rólam (holott magam is fotózom, de sehogy sem tudtam egy rendes önportrét csinálni, teljesen más, ha valaki közben instruál). Ismervén azt a tényt, hogy a HR-esek átlag 3 mp-et időznek el egy önéletrajzzal (vagyis ennyi idő alatt döntik el, hogy részletesebben is foglalkoznak vele), igenis fel tudja kelteni a figyelmet egy előnyös, igényes fotó a CV-d tetején. Másik hozadéka az volt, hogy a fotózás amúgy igen jó hangulatban telt (megbeszéltük, milyen pozira pályázok, és aszerint ment a forgatókönyv), az elkészült képekkel együtt adott számomra egy olyan önbizalmat, ami még a későbbi interjúknál is kitartott.
Nekem megérte, ugyanakkor azt én sem tudnám egyértelműen megmondani, hogy végül a fotóm miatt olvasták-e el az önéletrajzom, hívtak be helyekre és lett meg végül a mostani munkahelyem. Lehet, hogy tényleg csak ennyin múlott, lehet, hogy nem. Akárhogy is döntesz, jól sikerült, előnyös legyen a kép. Vannak HR-esek a családomban, ők tudnának mesélni a bikinis és partyfotókról, amik komoly szándékkal CV-kbe kerültek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!