Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Programozóként van értelme...

Programozóként van értelme gazdasági szakot végeznem?

Figyelt kérdés

Már van diplomám, programozóként dolgozok pár éve. Nem valami adattudós vagyok, vagy AI-os. Cloud technológiákkal foglalkozom, mindenféle fancy framework és keretrendszert ismerve, mert most épp ezzel lehet kb 0 munkával nettó 1 millió feletti fizetésem. Egyelőre nagyon jól elvagyok, viszont látom, hogy ezt nem lehet a végtelenségig húzni. Egyrészt ez a terület egyre inkább elmegy a low-code felé, ami engem nem érdekel. Másrészt 50 évesen már nem fogok tudni lépést tartani minden új dologgal, ezt a kollégáimon is látom, akiket én oktatok huszonévesen.

Ami még érdekel, az a matek és a pénzügy, meg a szervezés, vezetés. Szóval a hosszú távú jövőmet vagy vezető beosztásban látom (manager, nem tech lead), vagy egy olyan helyen programozóként, ami lassabban változik (pl bank-, biztosítási-, befektetési szektor). Emiatt gondoltam arra, hogy elvégezném a pénzügy és számvitel, vagy gazdálkodás és menedzsment szakok valamelyikét. Azonban ez nyilván nem kis vállalás lenne, mivel 3.5, de munka mellett bőven lehet 4 évvel számolni. Kétféle módon lehetne megvalósítani. Az egyik a levelező, viszont akkor vagy életem nem lenne, vagy a munkám rovására menne, vagy rendesen tanulni nem tudnék. A másik a nappali, viszont akkor vissza kéne mennem napi 6, de inkább 4 órás munkába. Utóbbi sokkal közelebb állna hozzám. Viszont meggondolandó, mert ez 4 évet elvesz a programozói karrieremből, és ez egy olyan veszteség, ami nem biztos, hogy kifizetődik.

TLDR: megéri vállalni a sok-sok áldozatot és belekezdeni közel a harminchoz egy 4 éves gazdasági képzésbe? Kifizetődne? Tudnám együtt kamatoztatni a két szak előnyeit?

ui: infós MSc-t nem szeretnék.

2023. aug. 10. 15:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Azért a matek sem való mindenkinek, nem hiába szenved meg vele a többség az egyetemen. Én 3-as voltam kalkulusból, de örültem, hogy letudtam, nem az én világom.
2023. aug. 12. 09:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!