Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kezdő programozóként hogyan...

Kezdő programozóként hogyan tudnék ebben fejlődni, jobb lenni? Meg ilyen hibákat nem véteni?

Figyelt kérdés

Nagyon sok olyan hibát vétek, hogy pl. tesztelek valamit, és utána elfelejtem visszaírni a változó értéket az eredetire, vagy a nevét, vagy pedig benne hagyok kódrészeket a fájlba amiket kikéne vennem. Vagy csak simán rossz kódrészletet futtatok, és nem veszem észre. Rossz nevű fájlt töltök be, rossz helyre mentek, stb. Ilyen figyelmetlenségi/szétszórtságból fakadó hibák.

És az ezekkel a gond, hogy sokszor órák mennek el azzal, mire visszanyomozom, hogy mi okozza a hibát. És ez pedig a seniorok szemébe elég 'béna', egyáltalán nem egy hozzáértő, profi személyt látnak így bennem. Sőt, ez elég kínos miután sokszor megtörténik, és órák mennek el úgy, hogy felesleges hibákat keresek, amiket én ejtettem, és nem dolgozok.

2023. aug. 9. 16:24
 1/4 anonim ***** válasza:

"utána elfelejtem visszaírni a változó","vagy pedig benne hagyok kódrészeket a fájlba amiket kikéne vennem"

//TODO komment

//FIXME komment

ezeket külön jelzi a legtöbb IDE.

A többi figyelmetlenségedet pedig például unit testek tudják megfogni.

2023. aug. 9. 16:45
 2/4 anonim ***** válasza:

'egyáltalán nem egy hozzáértő, profi személyt látnak így bennem.' - miert, erzesed szerint amugy az vagy?

Tessek normalisan kommentelni a kodot, ne csinalj egyszerre szazfelet mert lathatoan nem tudsz multitaskolni, es ha valamit modositasz, akar a kodon kivul is irj magadnak emlekeztetot valamibe (notepad, excel, tokmindegy) hogy mit es hol irtal at.

2023. aug. 9. 16:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy ne hábelebalázs módjára ess neki a dolgoknak, hanme módszeresen, szisztematikusan csináld a futtatásokat, változtatásokat. Mégjobb, ha van egy kis notepad nyitva, ahol mindig írsz magadnak egy rövid emlékeztetőt, hogy hol jársz, mit csinálsz. Egy idő után ez már automatikusan, fejben fog menni, akkor elhagyhatod a jegyzetet.
2023. aug. 9. 17:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha átírsz valmit akkor ott a kommment lehetősége, de a diffek között is látnod kéne.

Az általános figyelmetlenségre a gyógyír az ha átgondolod a dolgot mielőtt nekiállsz valaminek.

2023. aug. 9. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!