Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig lesz ez így kezdőként?

Meddig lesz ez így kezdőként?

Figyelt kérdés

Jelenleg programozónak tanulok, és van még hátra 1 évem a mesterből. Eddig van kb. 10 hónap munkatapasztalatom, azt is 2 helyről. 7 hónap egyik helyről, és 3 a másikról(ami a jelenlegi).

És azt érzem, hogy semmit sem fejlődök egyszerűen. A napi 8 óra munka kb. Napi 12, mert munka után mindig kell jó pár órát még a feladatokkal foglalkoznom, annyi az új dolog. Plusz hétvégén is tanulok mindig valami újat. A régi helyemen is ez volt. Multinál vagyok, nagyon sok a komplex dolog amit képtelen vagyok átlátni. Egy idő után meg minden feladatnál elvesztem a fonalat.

Olyan elkeserítő ez az egész. Az ember azthinné, hogy egy mester után sokkal "profibb" lesz, de a nagy túrót. Az csak arra jó, hogy felvegyenek valahova, utána kb. Csak olyan dolgok vannak a cégeknél amit az egyetemen sose tanítottak.

Meddig lesz ez így? Mikor lesz egy kicsi rutinom? Ti mikor kezdtetek belejönni a dolgokba? Úgyérzem nem nekem való ez a szakma, és túl buta/hülye vagyok az egészhez. Nemkéne, hogy ennyire lefárasszon agyilag.

2023. aug. 6. 20:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
58%

Multinál alapból idő mire hozzászoksz a dolgokhoz, tele proprietary megoldásokkal, sokszor egy fejlesztői környezet setup is kínzás tud lenni.

Én kb 6 hónap után kezdtem rendesen átlátni a 20 ezer soros frameworkunket és utánna még jópár hónap eltelt mire átláttam az overengineered modulokat ahol kb 6 szinten örökölsz és hívsz meg funkciókat.

Ha tanulsz mindig valami újat az mindig jó, mert ha elsajátítod akkor az azt jelenti hogy fejlődsz. Én pl ezeket a szitukat szeretem a leginkább mert ilyenkor tudok a legtöbbet tanulni. Szerintem fontos elfogadni hogy nem tudsz mindent. 2 év után én sem tudok mindent és ugyan szeretnék jobb lenni ,de el kell fogadni hogy nem érthetsz egyszerre mindenhez és véges időd van.

Fontos lenne tisztázni hogy te gondolod ezt magadról vagy mondjuk a főnököd szerint is lassú vagy? Ha valaki el tud végezni becsületesen egy proginfó MSct én nehezen tudom ezt elhinni. Nem mindig látja az ember hogy mit csinálnak mások és könnyű levonni azt a következtetést hogy ők sokkal jobbak nálad.

Ha tényleg így van akkor pedig váltanék egyszerűbb területre ahhol könnyebben átláthatóak a feladatok.

2023. aug. 6. 23:55
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem az egyetemen tanulsz meg programozni, az csak egy alapot ad. Igen, a mester is. 1-2 év rendes munkaviszonyban és érezni fogod, hogy haladsz.
2023. aug. 7. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!