Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kivegyem a diplomámat az...

Kivegyem a diplomámat az önéletrajzból?

Figyelt kérdés

2017-ben végeztem műszaki menedzser szakon, soha életemben nem dolgoztam benne. Csak tárgyakart tanultunk (sok elméleti + szinte nulla gyakorlati). Ami gyakorlati azt is elfelejtettem (műszaki rajz, könyvelés).

Igazából sok helyen megfordultam azóta és egyetlen helyhez kellett diploma (de ott is a diploma volt a feltétel nem ez a szak).

Viszont nagyon nem találok melót, már mennék gyárba, konyhai kisegítőnek, segédmunkásnak, udvarosnak is. És úgy érzem, hogy hátrányba vagyok pl. egy 8 általánost végzetthez képest.

2023. aug. 4. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Persze menj le kutyába.
2023. aug. 4. 20:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Ennek most mi értelme volt?
2023. aug. 4. 20:38
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos saját magad húzod egyre lejjebb, egy bizonyos szint alatt nem szabad lejjebb adni.
2023. aug. 4. 20:42
 4/10 A kérdező kommentje:

Jó de amikor már nincs pénzed ennivalóra sem akkor mit csinálj?

És nem vagyok se alkoholista, se drogos, hitelem sincs. Mégis már belátható közelségbe került a hajléktalanság.

Évekig mondtam, hogy nem adom alább. Egyébként sem fogom, mert ugyanígy nem költök semmire majd (mint ahogy most vagyok) és ahogy összegyűlik a pénzem dobbantok nyugatra.

Keleten 3 féle munka van: a jó szakmunkás, segédmunkás, és az aki valakinek a valakije. Nincs más.

2023. aug. 4. 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

Vedd ki nyugodtan belőle a diplomát. (pedig a műszaki menedzser nem egy rossz végzettség).

És ha már lesz fix állásod, onnan nyugodtan nézelődhetsz olyan állást, amihez fel tudod használni majd.

2023. aug. 4. 20:59
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazából akkor lenne jó ha lene mellé egy villamosmérnöki vagy gépészmérnöki. Vagy ha a gyakorlatot egy olyan cégnél végeztem volna ami biztosított volna utána munkalehetőséget is, tehát egy karrierutat úgymond. Ez nem történt meg.
2023. aug. 4. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
Mivel nem történt meg, marad az 5-ös válaszoló által vázolt lehetőség. Vagy külföld.
2023. aug. 4. 21:05
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

Ezen a területen esetleg nincsen gyakornoki pozíció néha?

Célirányosan ezt lenne jó megcélozni.

2023. aug. 5. 09:18
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

Műszaki menedzser egy büfészak. Akkor van értelme, ha másoddiplomának csinálod valami mellé.

Igazából önmagában semmire nem jó. Ezek mellett én nagyon ellene vagyok a végzettség letagadásnak, add be mindenhova amit meglátsz, nagy cégeknek saját karrier portálja van, illetve állami szférában is sokszor elég annyi, hogy diplomád van. Kozigallasokon is keresgélhetsz.

2023. aug. 5. 15:29
 10/10 A kérdező kommentje:

Közigálláson nem látok hirdetéseket.

Hol lehetne találni munkát az állami szférában?

2023. aug. 5. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!