Kivegyem a diplomámat az önéletrajzból?
2017-ben végeztem műszaki menedzser szakon, soha életemben nem dolgoztam benne. Csak tárgyakart tanultunk (sok elméleti + szinte nulla gyakorlati). Ami gyakorlati azt is elfelejtettem (műszaki rajz, könyvelés).
Igazából sok helyen megfordultam azóta és egyetlen helyhez kellett diploma (de ott is a diploma volt a feltétel nem ez a szak).
Viszont nagyon nem találok melót, már mennék gyárba, konyhai kisegítőnek, segédmunkásnak, udvarosnak is. És úgy érzem, hogy hátrányba vagyok pl. egy 8 általánost végzetthez képest.
Jó de amikor már nincs pénzed ennivalóra sem akkor mit csinálj?
És nem vagyok se alkoholista, se drogos, hitelem sincs. Mégis már belátható közelségbe került a hajléktalanság.
Évekig mondtam, hogy nem adom alább. Egyébként sem fogom, mert ugyanígy nem költök semmire majd (mint ahogy most vagyok) és ahogy összegyűlik a pénzem dobbantok nyugatra.
Keleten 3 féle munka van: a jó szakmunkás, segédmunkás, és az aki valakinek a valakije. Nincs más.
Vedd ki nyugodtan belőle a diplomát. (pedig a műszaki menedzser nem egy rossz végzettség).
És ha már lesz fix állásod, onnan nyugodtan nézelődhetsz olyan állást, amihez fel tudod használni majd.
Ezen a területen esetleg nincsen gyakornoki pozíció néha?
Célirányosan ezt lenne jó megcélozni.
Műszaki menedzser egy büfészak. Akkor van értelme, ha másoddiplomának csinálod valami mellé.
Igazából önmagában semmire nem jó. Ezek mellett én nagyon ellene vagyok a végzettség letagadásnak, add be mindenhova amit meglátsz, nagy cégeknek saját karrier portálja van, illetve állami szférában is sokszor elég annyi, hogy diplomád van. Kozigallasokon is keresgélhetsz.
Közigálláson nem látok hirdetéseket.
Hol lehetne találni munkát az állami szférában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!