Ma egy átlagos bérből éri férfinak,hogy lehet lakása?
Sziasztok! Átlagos munkavállalói fizetésből ne is reménykedjen senki lakáson?
Szerintetek mi az a fizetés(alkalmazotként) amiből tudsz majd venni relatív gyorsan egy lakást? hitel nélkül
Sohasem lehetett "gyorsan" lakást venni. Ez egy olyan dolog amire bizony gyűjteni kell éveken át.
És általában nem egyedül vesz lakást az ember, hanem a párjával, azaz 2 fizetésből gyűjtesz rá. Illetve az sem ritka hogy szülők besegítenek vagy pedig örökölsz valamennyi összeget.
A fizetésedtől pedig függ az hogy mit engedhetsz meg magadnak. Mondjuk 500 nettóból valszeg nem fogsz 70 millás újépítésű Pesti lakást venni. Vagy külsőbb kerületekbe kell költöznöd ha újat akarsz vagy pedig be kell érned egy régi polgárival vagy egy panellal ami mondjuk 40 milla.
1.5 millióból ha 1 millát félreteszel havonta az 12 millió, azaz 2 év alatt szinte teljesen megvan a pénz egy olcsóbb lakásra és bőven megvan az önerőd egy drágábbra is.
Úgy, hogy nem ragasz le az átlagkeresetnél, hanem fejleszted magad.
50 milliót 20 évre havi 450e-ért ad a bank.. még ez mellett is marad 950e-ed megélhetésre és akkor még nem beszéltünk a párod fizetéséről.
Régen 18 évesen dolgozni kezdtél, laktál otthon még 5 évet és gyűjtögettél, aztán házasság, építkezés, mindkét család keverte a betont stb, aztán lett házad.
Manapság nem tudom, mamahotelben lehet spórolni sokat, fiatalon túlórázni mint az állat, aztán valami nő akinek célja is van stb.
Egy 3 évre kimegy olyan külföldi melóra ahol adnak szallast
. És próbál spórolni. Talan egy önrészt osszeszed. Itthon 150-200 ezres albikkal esélytelen.
“A hitel a legrosszabb forgatókönyv! Én 52 évesen saját HÁZAT vettem hitel nélkül. A maradék 30-40 évemet meg leélem itt”
Oké, de elötte hol laktál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!