Mit tehetek, ha a postai alkalmazott édesanyám utolsó nyugdíját nem hajlandó kifizetni?
A postás nem értette a dolgát. Ha netalántán neki lett volna igaza, és mégis kifizeti részedre a nyugellátást, majd kiderülne, hogy az már nem volt jogos (de az volt egyébként), akkor a nyugdíjfolyósító majd visszafizetésre kötelező határozatot hoz róla, amit Te kapsz meg, mert te vetted fel a nyugellátását.
A postás hozzá nem értése miatt most anyagilag egy igen kellemetlen helyzetbe kerültél, hiszen fizetned kell az utolsó részt az idősotthonnak és konkrétan nincs miből, pedig simán felvehetted volna, hiszen az még jár. De ha nem jár, akkor mi van? Az van, amit fentebb leírtam. A nyugdíjfolyósító követelte volna rajtad. Ez az eljárás.
Ha szombaton nem volt bent a vezető, akkor menj be hétfőn és beszéld meg vele. Mondd el, hogy fizetned kell az idősotthonba, ez a fedezet rá, és ha emiatt neked anyagi kárt okoznak, kénytelen leszel beperelni őket. Úgy kedvesen és finoman utaljál rá, hogy nem hagyod magad hülyének nézni. :)
Szerencsés esetben egy másik ügyintéző lesz ott, akinek nem árulod el, hogy anyukád elhunyt és lehet, hogy kifizeti az ellátást.
Én bepróbálkoznék...
Lehet, hogy addigra már visszaküldik a nyugdíjfolyósítónak a pénzt.
Anyukám felvette elhunyt apám nyugdíját, hiába mondtam neki, hogy az már nem jár. A postás erősködött, hogy de jár, vegye át, inkább neki hitt. Azért erősködött, mert akkor neki papírmunkája lett volna, ha nem veszi át. Mondtam anyámnak, hogy ne költse el, mert vissza kell majd fizetnie, ha jön a határozat a nyugdíjfolyósítótól.
Kb. 1 hónap múlva jött is a visszafizető határozat róla.
Egyik postás így, a másik úgy. Mindkettő átesett a ló túlsó oldalára. ;)
Ugyan jár, de a posta már nem fizetheti ki, változott valamilyen szabályozás.
Van erre egy formanyomtatvány, amit ügyfélkapun is ki lehet tölteni, ha egy háztartásban laktatok. Egyébként hagyatékátadó végzés kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!