Munkahelyek, karrier szempontjából milyen hely Rétság? Tudom Vác jobb de ott már horror a lakhatás.
Na a kutyasz*r talán az egyetlen ami mindeddig elkerülte a XI.-et... Újbuda-Központnál ugyanúgy fetrengenek a félhalott csövesek, minden második pad összetörve, gigantikus húgy foltok a járdán, szemét mindenfelé, egyszóval tiszta Pest, de kutyasz*rt még arrafelé se látni, hálistennek.
Megállók?? Nem kötelező BKV-zni, ott a MOL Limo / Greengo ha még nem telik kocsira. Sík terepen és speciális helyzetekben nagyok max bubi de a kék buszt úgy kerülöm mint a létrát (az is.)
A sitt az leginkább az amikor prolikáim építkeznek, ld amit a káderdűlőről írtam. Ahelyett hogy elmenne falusi csokkal építkezni valahová a sok suttyó. Mondjuk Rétság mellé egy kis faluba :D Azt a részt le is lehetne dózerolni és visszaadni a karszt növényzetének vagy gyümölcsösnek. Sashegy Sasad dettó. Ja meg állami beruházások (NKE, MCC), amik nagyon remélem elkészülnek még ebben az évezredben. Azt mondjuk én sem értem miért az állam pont itt kell hogy építkezzen, ahelyett hogy a nyolcadik kerületben szanálna néhány km²-t...
Rétság környéke tökéletes. Ma, az internet és a home office korszakában munka szempontjából teljesen mindegy hogy az ember hol lakik.
Ami nem mindegy, hogy legyen gyönyörű, zöld a környezet, csicseregjenek a madarak, legyenek mókusok a százéves fáimon, legyen csend és tiszta levegő. Rétság környékén ez mind megvan.
#14 Valóban Bah, jó nagy paraszt vagyok.
Én 2016-ban jártam a Bikás park környékére munka okán, illetve 2017-ben jártam a Móricz-Bah között, barátnőm ott lakott a Villányinál. Imádtam a helyet, rengeteget sétáltam arra, Móricz is teljesen rendben volt, anno még oda akartunk költözni első körben. Ma már csak átutazóban járok arra vagy néha a Feneketlen tóhoz, illetve az Infoparkban dolgozom. Elég szomorú a helyzet, tényleg valamikor 2019 környékén kezdett mereven átszivárogni az a mocsok ami a pesti oldalon 30 éve jelen van. Mondjuk most hogy az Infoparkból eltakarították a Barba Negrát, az Infopark környéke nagyot javult. Tavaly nyáron minden másnap délután 5-től teli volt a környék igénytelen részeg, bokorba hugyozó meg okádó alakokkal, a Neumann János utca kitisztult, nincs teli szeméttel minden reggel és azóta nincs húgyszag. Őrmező is csúszik lefele, évről évre. Bikás park dettó. Valószínűleg ahogy említetted, a főbb tömegközlekedési vonalak kiterjesztése az első számú ok. Amint kiviszik a Budai fonódót a Rákóczi hídig, az Infopark környéke újra elesik, ugyan olyan lesz mint a szemközti oldal.
De ezen nem kell csodálkozni, ahogy egyre több ember kerül mélyszegénységbe vagy az utcára, a szociális háló összeomlása (vagy inkább nem létezése) meg a polotikai macska-egér játék a főváros felett ezt eredményezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!