Szabadság ideje alatt, miért fizet több a fizetésem?
Lehet eléggé ostobán tettem fel a kérdést, de megpróbálom elmagyarázni.
Szóval, ha egy adott hónapban fizetett szabadságra megyek mondjuk 5 napra, több bért kapok, mint ha dolgoztam volna.
1-2 "picit dörzsöltebb" munkatársam mesélte már, hogy távolléti díj stb stb.. de hogy valóban ez a magyarázat?
Másik kérdés, illetve érdekesség amit tőlük hallottam, hogy egy átlagnál (21 munkanap, 168órával) több munkanapos hónapban például most majd aktuális augusztusban (23 munkanapos) hónapban "érdemesebb" elmenni szabadságra, mert így magasabb havi bért kapunk, mintha bedolgoztuk volna az összes napot. Ha ez igaz,akkor ez miért van? Gondolom a távolléti díj játszik szerepet.
Értelmes, nem degradáló válaszokat szeretnék kapni.
Pacsi mindenkinek
A távolléti díj az alapbéred 8 órára, nincs olyan szabi alatt többet kapsz, max ha valamit elszámolnak
A távolléti díjat az esedékessége időpontjában érvényes alapbér, pótlékátalány, az esedékesség időpontját megelőző utolsó hat hónapra kifizetett teljesítménybér, bérpótlék figyelembevételével kell megállapítani.
Ebből kifolyólag ha valaki nem fix béres, simán előfordulhat, hogy több fizetést kap szabadsága alatt, mintha dolgozna.
"Másik kérdés, illetve érdekesség amit tőlük hallottam, "
Erre a kérdésre is a fenti választ tudom adni. Attól függ, hogy az "előzmény időszakod" (irányadó időszak például a megelőző 6 hónap) mennyire volt jó fizetésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!