Van még, aki mérlegképes könyvelő képzésbe kezd manapság? Bővebben lent.
Ezt nagyrészt azok az emberek mondják, akik azt hiszik még mindig, hogy a könyvelés csak annyi, hogy számlákat klimpíroztok fel a gépbe. Bárkinek megadom a lehetőséget, hogy egy hétre üljön be hozzánk és meg fogja látni, hogy ez baromira nem így van. A szakma nem fog eltűnni, valamilyen szinten egyszerűsödni fog és kevesebb ember is kell majd ehhez, de nem lesz annyira számottevő, mint ahogy azt sokan a falra festett ördögből gondolják.
De nem értem amúgy, hogy miért a könyvelők a téma mindig. Miért nem az ügyvéd? Az író? A pr-os? Stb…
20: hackernews kommentekkel kelek és fekszem, Copilot és GPT-4 felhasználó vagyok az első perctől. Pontosan tudom hogy mit gondol róla a szakma valamit is érő része, és személyesen is bőséges élményem van a témában.
A szoftverfejlesztők helyzete kb annyiban tér el a könyvelőkétől, hogy itt a hatékonyságnövekedés reálisabban fordítható fejlődésbe és abszolút növekedésbe masszív leépítések nélkül. A könyvelőknek annyit kell könyvelnie, amennyit, míg nálunk elképzelhető, hogy mindnyájan 5x több és jobb kódot írunk, mert nem véges munkamennyiségen marakodunk.
Ettől még lehet olyan pont, ahol a projektmenedzsment, megrendelők, piac nem tudja követni a fejlesztők tempóját, és inkább a költségeken vág minthogy felszívna 5x annyi outputot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!