Van még, aki mérlegképes könyvelő képzésbe kezd manapság? Bővebben lent.
Több startup is rajta van már a jogrendszer keretein belül mozgó AI témán, mivel ennél tökéletesebb, színtisztán szövegalapú, bőségesen és relatíve nyíltan dokumentált terület alig létezik.
Jó lesz az 5-10 évnek.
11: igen, én is attól tartok ez nem fog kitartani tovább max. 5-10 évnél, sajnos nincsenek nagyon meggyőző érvek az ellenkezőjére, szóval asszem mégsem ez lesz az én utam (sajnos).
12: aha, háát igen, olyan sokszor olvasom azt különböző témákban, hogy az "AI ezt és ezt is rosszul adta válaszul", de mintha nem lenne tök egyértelmű, hogy folyamatosan fejlődni fog, és amit tegnap még nem adott meg helyesen, lehet már holnap tökéletesen tud, erre tehát nem lehet alapozni.
Az informatika se olyan betonbiztos, mint hiszed. Nincs olyan szellemi szakma, aminek az emberi munkaerőigényét ne tizedelhetné meg.
Főzni, masszírozni, vezetéket szerelni viszont még egy ideig valószínűleg nem fog. Ha fosol tőle hogy elveszi a munkádat, akkor ne számítógépen pötyörésző pályát válassz, és ne akard megtippelni hogy mely típusú pötyörészést fogja tudni és melyiket nem. Ez a "sose lesz kreatív" szintén hülyeség, már most is kreatív, és még csak nem is nehéz kihozni belőle.
2: nem az a kérdés, hogy mikor fogja teljeskörűen kiváltani a könyvelőket, hanem hogy mikor fogja kiváltani a könyvelők fájdalmasan jelentős részét annak köszönhetően, hogy sok lassú könyvelő helyett kevés gyors dolgozik majd, AI segítséggel.
Ez a "ha nem tud mindent amit én, akkor nem veszélyes a munkámra" nagyon gyakran olvasható, de végtelenül ostoba vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!