Programozóknál hátrány ha valaki nő, amikor jelentkezik egy álláshirdetésre? Máshogy állnak hozzá?
Sajnos nincsenek jó tapasztalataim mostanában, pedig már van 6+ év szakmai múltam. Próbafeladatok se fogtak ki rajtam, mégse esnek rám a választások.
Az igaz hogy ennyi idő alatt sajnos nem sikerült eljutni a senior szintig, erre most jöttem rá mióta nézelődök. Beleragadtam egy elavultnak számító rendszerbe.
Attól félnek a munkáltatók hogy gyereket akarok majd? Vagy ilyen sok jó fejlesztő van mostanában?
Különösen multiknál inkább előny, mint hátrány, ha nő vagy, mert lehet példálózni az anyacég felé a nemi kvóta javításával.
Ha nem vesznek fel nőként IT-be, akkor inkább szakmai gondok lehetnek veled.
Nálunk volt amikor a főnök még mondta is, hogy szeretne egy női programozót. Tehát nem tudás és hozzáállás alapján döntött volna, hanem ennek a mentén. Ez már a másik véglet.
A nagy cégeknél főleg előny.
Fun fact: én anno jelentkeztem egy kozmetikai termékeket forgalmazó kisebb céghez, webprogramozóként. Több ember odacsődítettek 1 napra (tömeges interjú). Ketten voltunk férfiak, a többi nő. A várakozás közben kiderült, hogy csak nekem van ilyen végzettségem és tapasztalatom.
Első kérdésük az interjú során: hogy-hogy férfiként ide jelentkeztem? (és mindezt nagyon gúnyos hangnemben tették fel...)
Mai napig nem értem mire volt jó egyáltalán odahívniuk... (Meg kíváncsi vagyok, hogy látta el a pozit végül az, akinek közgazdász vagy mondjuk szociológus végzettsége volt.)
Csak azért írtam le, mert van ilyen is. Ma már persze röhögök rajta. :)
Érdekes, több nő programozó ismerősöm is van, azért nem olyan ritka. És nem az egyetemről ismerem őket, hanem munkahelyről :D
Yii-be ragadtam bele (1-be, kb a legelső verzióba).
Átmennék rá szívesen, de nem fog a cég egy x éve fejlesztésben lévő rendszert a kedvemért átpakolni egy másik frameworkre :)
A szabadidőm kb. heti 1-2 óra, ott nézegetem, de látom hogy ez messze van attól hogy profi legyek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!