Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Programozóknál hátrány ha...

Programozóknál hátrány ha valaki nő, amikor jelentkezik egy álláshirdetésre? Máshogy állnak hozzá?

Figyelt kérdés

Sajnos nincsenek jó tapasztalataim mostanában, pedig már van 6+ év szakmai múltam. Próbafeladatok se fogtak ki rajtam, mégse esnek rám a választások.

Az igaz hogy ennyi idő alatt sajnos nem sikerült eljutni a senior szintig, erre most jöttem rá mióta nézelődök. Beleragadtam egy elavultnak számító rendszerbe.

Attól félnek a munkáltatók hogy gyereket akarok majd? Vagy ilyen sok jó fejlesztő van mostanában?

2023. júl. 11. 15:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Legtöbb munkahelyen előny, mert ezen a területen kevés a női munkatárs, miközben pozitív képet fest a külvilág felé.
2023. júl. 11. 15:43
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Programozó nő ritka, mint a fehér Zorro, szóval inkább előny, mint hátrány. Inkább azon dolgozz, hogy friss legyen a tudásod. Milyen rendszerbe "ragadtál bele"?
2023. júl. 11. 16:11
 3/12 anonim ***** válasza:
69%

Különösen multiknál inkább előny, mint hátrány, ha nő vagy, mert lehet példálózni az anyacég felé a nemi kvóta javításával.

Ha nem vesznek fel nőként IT-be, akkor inkább szakmai gondok lehetnek veled.

2023. júl. 11. 17:24
 4/12 anonim ***** válasza:
67%
inkább előny, most a legtöbb cégnél (nálunk is) nyomatják a kvótarendszert
2023. júl. 11. 17:38
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
Ahol van diversity quota, ott nem hatrany, hanem elony.
2023. júl. 11. 18:11
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
A legtöbb helyen előny.
2023. júl. 11. 23:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Nálunk volt amikor a főnök még mondta is, hogy szeretne egy női programozót. Tehát nem tudás és hozzáállás alapján döntött volna, hanem ennek a mentén. Ez már a másik véglet.

A nagy cégeknél főleg előny.

Fun fact: én anno jelentkeztem egy kozmetikai termékeket forgalmazó kisebb céghez, webprogramozóként. Több ember odacsődítettek 1 napra (tömeges interjú). Ketten voltunk férfiak, a többi nő. A várakozás közben kiderült, hogy csak nekem van ilyen végzettségem és tapasztalatom.

Első kérdésük az interjú során: hogy-hogy férfiként ide jelentkeztem? (és mindezt nagyon gúnyos hangnemben tették fel...)

Mai napig nem értem mire volt jó egyáltalán odahívniuk... (Meg kíváncsi vagyok, hogy látta el a pozit végül az, akinek közgazdász vagy mondjuk szociológus végzettsége volt.)

Csak azért írtam le, mert van ilyen is. Ma már persze röhögök rajta. :)

2023. júl. 12. 08:49
 8/12 A kérdező kommentje:

Érdekes, több nő programozó ismerősöm is van, azért nem olyan ritka. És nem az egyetemről ismerem őket, hanem munkahelyről :D

Yii-be ragadtam bele (1-be, kb a legelső verzióba).

2023. júl. 13. 11:04
 9/12 anonim ***** válasza:
No, ha a Yii megy, akkor nyergelj át Laravelre, az még elég népszerű, illetve nem tudom, a frontend mennyire vonz, de Angular, React nagyon kelendő most.
2023. júl. 13. 11:10
 10/12 A kérdező kommentje:

Átmennék rá szívesen, de nem fog a cég egy x éve fejlesztésben lévő rendszert a kedvemért átpakolni egy másik frameworkre :)

A szabadidőm kb. heti 1-2 óra, ott nézegetem, de látom hogy ez messze van attól hogy profi legyek benne.

2023. júl. 13. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!