Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álláshirdetésnél nagy hátrány...

Álláshirdetésnél nagy hátrány az, ha levelezőn végzem az egyetemet és gyakornok sem voltam?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy elvégeztem egy gyenge, piacképtelen büfészakot, amivel elcsesztem az időmet és jó munkát se kapok vele, csóró vagyok.

Akarok egy másik diplomát, de ha most jelentkezek, már 24 leszek mire elkezdem az új szakot, 24 évesen meg már nem ülnék be nappalira...

2021. ápr. 16. 04:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Jobb a levelezo mint semmi. Csinald csak
2021. ápr. 16. 06:58
 2/15 anonim ***** válasza:
84%
Senki nem kérdezi meg, hogy nappalin vagy levelezőn végeztél. Az érdekli a munkáltatókat, mit tudsz.
2021. ápr. 16. 08:23
 3/15 anonim ***** válasza:
98%
Nem az, nekem előny volt, hogy látták, munka mellett megcsináltam egy nehezebb szakot plusz volt igényem a továbbképzésre.
2021. ápr. 16. 08:30
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Csináld! Tök fiatal vagy, és senkit nem érdekel, hogy milyen munkarendben végzed el a szakot. Főleg, hogy levelezőn sokkal nehezebb, mert kevesebbet tudsz foglalkozni vele viszont ugyanazokat a vizsgákat kell letenned.
2021. ápr. 16. 09:18
 5/15 anonim ***** válasza:
91%

"24 évesen meg már nem ülnék be nappalira..."

Én 37 évesen ültem be (ok, mondjuk nem végeztem el), anyósom 60+ évesen (neki 2 diplomája lett 60 felett). 24? Az még szinte gyerek, kb pont ugyanolyan leszel, mint a többiek.

Amúgy a levelezővel sincs semmi gond (a tudás abból is meglehet), sok helyre egy akármilyen diploma is jó (tehát akár a meglévő büfészakod is elég lehet normálisan fizető helyekre), de ha időd és energiád engedi, akkor bátran csináld 24 évesen azt a jó szakot, ami érdekel.

2021. ápr. 16. 09:27
 6/15 A kérdező kommentje:
Csak már dolgoznék inkább, nem akarom hogy 27 éves koromig a szüleim tartsanak el
2021. ápr. 16. 10:20
 7/15 anonim ***** válasza:
77%
#6 ez a jó hozzáállás. Sajnos vannak olyanok, akik simán eltartatják magukat 27 éves korukig.
2021. ápr. 16. 12:14
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

A levezős képzés annyiban hátrány, hogy mikor vannak a konzultációs napok. Nekem havi 2x péntek-szombat volt, de a másik szakon csütörtök - péntek, volt ahol csak szombat.

Ha csütörtök - péntek, azt nem sok munkáltató nyeli be a havi 4 napot, szóval arra szabit kell kivenni, ami vizsgákkal együtt meghaladhatja az éves szabadságodat, és akkor iskolában voltál nem pihenni.

Szóval ez az egyetlen ami buktató.

2021. ápr. 16. 12:24
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Ezt hívják úgy, hogy valamit valamiért. Üdv a felnőttek világában.

2021. ápr. 16. 12:28
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Aki azt mondja hogy nem hátrány, az hülyeséget mond. Nyilván biztos van olyan konkrét eset, amikor nem nézik, de nem ez az általános. Tényleg a tudást nézik az interjúkon, csak egy pozícióra 100 leadott önéletrajz alapján 10-20 jelentkezőt hívnak max be egyáltalán személyes interjúra, őket meg csak ki kell valami alapján választani. Nyilván a referenciáik alapján, de egy pályakezdőnél az egyetemen kívül nem sok mindent tudnak alapul venni. Ha meg új szakot kezdesz, abban pályakezdő leszel. Hiába dolgoztál 3 évig idegenforgalomban, az egy tervezőmérnöki állásnál nem túl nagy (semekkora) előny. Sőt, akár hátrány is lehet, ha azt szűrik le belőle, hogy még nem döntötted el mit akarsz kezdeni magaddal, és ezért valószínűbb, hogy rövid idő után otthagyod a céget.
2021. ápr. 16. 23:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!