Friss érettsegivel mennyi lehet a fizetési igényem pályakezdőként?
Még ropogós, most végeztem. Bruttó bér mennyi lehet? 450 ezer forint jó lehet?
Angolul középfokon beszélek.
Fővárosban élek, jó lenne hamar különköltözni. Egy garzonlakás 180 körül van most, lehet magasabb bérigény volna az okosabb?
:) :) :)
Álmodik a nyomor... :) :) :)
Ha nem akarsz fizikai munkát, akkor főleg titkárnő, call centeres, recepciós állás (ez magánklinikákon, szállodákban, konditeremben stb. is) jöhet szóba érettségivel. De ha körülnézel, látod milyen fizetések vannak, és ahhoz mérten tudsz bérigényt megadni, ha a munkáltató kéri esetleg. Én pár éve dolgoztam érettségivel egy ügyfélszolgálaton Bp-en, nem tudom azóta mi a helyzet, nekem bruttó 320 ezer volt akkor a fizetésem. Ha jó az angolod, akkor akár olyan helyre is mehetsz, ahol fizetnek érte pótlékot, akkor jobban jársz. :)
Sok sikert!
Mucsafalván annyi a "jó", hogy vannak vonzás körzetek. Míg Pesten is utazol 1 órát vagy még többet ahhoz, hogy beérj dolgozni, ha Mucsafalván is nézel 1 órás utat ott is ugyan így több 100 pozició ami nyitott és ugyan úgy van több 1000 hírdetés. De ebből mennyi az ami érint téged Pesten is?? Segéd munkás vagy?? Diplomás vagy?? Vagy 3-5 év szakmai tapasztalatod?? Beszél "speciálisabb" nyelvet beszélsz?? Egyéb papírod van?? Van valamiből professzionális ismereted??
Jelenleg tényleg csak annyi, hogy van egy érettségid, mint az ország jelentős részének, meg tudsz angolul, amit elég sokan elmondhatnak magukról.
De Pesten is a lehetöbb hírdetés amit láttam az valami szakmához kötött, vagy még azon belül is tapasztalathoz. Szóval szerintem az irreleváns, hogy hány álláshirdetés van ott, ha azok nem neked szólnak. Amúgy szerintem kezd el tanulni az office alkalmazásokat is. Sokan kérik azoknak a professzionális ismeretét. Ha úgy van, akkor annyival előrébb vagy. Nem nehéz megtanulni, ha úgy van, de legalább akkor már ezt is be tudod írni az önéletrajzodba. Linuxal is ismerkedhetnél, de legtöbb helyen csak windowst használnak. Láttam olyat is, ahol azt kérték, hogy mivel kapnál szolgálati telefont és az androidos lenne, ezért kell, hogy ismerd az Android rendszerét.
Ha úgy van nézzél szét akár a Telekom vagy Eon oldalán is, hogy van-e számodra ott szimpatikus irodai állás. De ott is ugye hiába van meghírdetve a kettőn együtt kb 100 állás pestre, abból nem sok az irodai, de akad.
Viszonításképp:
400 bruttóval kezdtem Pesten 1,5 éve, egy Corvinus-os diplomával, angol felsőfokkal, német középfokkal, 3,5 év gyakornoki tapasztalattal, Pénzügy területen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!