Általános, hogy az emberek egyik munkahelyről mennek a másikra?
Nem, sőt sehol nem szeretik a jobhoppereket. Persze van úgy, hogy egy munkahely nem jön be, szóval 1-2 rövidebb idejű munka a CV-ben még nem gáz, de azért egy helyen "illik" legalább 2-3 évet eltölteni.
Ha sorozatban pár hónapos munkaviszonyaid vannak, akkor nálad van a baj és egy idő után már sehova se fognak felvenni.
"de azért egy helyen "illik" legalább 2-3 évet eltölteni."
A versenyszférában a gyenge képességűek maradnak ennyi ideig egy helyen. 1 - másfél év után simán lehet lépni a következő helyre, mert 1) egy multi sosem fog infláció feletti béremelést adni, egy magyar KKV pedig még úgy sem 2) sokkal nagyobb tapasztalatot szerzel ha több nevesebb cégnél fordulsz meg mint ha bepossadsz 1 helyen.
Én 6 év alatt 4 cégnél dolgoztam, a leghosszabb eltöltött időm 1 év 9 hónap. Kivétel nélkül mindenhonnan azért váltottam, mert a béremet nem emelték olyan mértékben, hogy ne érje meg váltani, mindig a bértárgyaláson sikerült kialkudnom magasabb bért. Így jelenleg több mint a dupláját keresem, mint az a volt szaktársamnak, aki elment 1 céghez dolgozni és 6 éve possad ugyanott, valamint kapja év végén az 5-7%-os alibi emeléseket.
Ha céllal váltasz és felfele tudsz lépni akkor nem gond, ha csak sodródsz vagy kirúgnak akkor az sohasem jó.
Az meg hogy önszántából ki-mennyit marad egy helyen az preferencia kérdése. Persze ha sokáig maradsz 1 helyen akkor van esélyed arra hogy nem lesz versenyképes a fizetésed, bár hozzáteszem a fizetés nem minden.
Sokminden függ a csapatodtól, a főnöködtől, cégen bellüli lehetőségektől, leterheltségtől, tapasztalatszerzési lehetőségektől, na meg a te életstílusodtól.
Én pl jelenleg 1.5 éve vagyok a jelenlegi helyemen és jelenleg nagyon nagyon jó ajánlatot kell h kapjak azért hogy elmenjek. (40%+)Jó csapat, jó home office beosztás, sok tapasztalatszerzési lehetőségek és megfelelő mennyiségű munka.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!