Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Általános, hogy az emberek...

Általános, hogy az emberek egyik munkahelyről mennek a másikra?

Figyelt kérdés
Kb. 1 évet sem tudok eltölteni sehol.

2023. júl. 10. 16:34
A kérdező szavazást indított:
Igen.
Nem.
Nem tudom.
26 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
28%

Nem, sőt sehol nem szeretik a jobhoppereket. Persze van úgy, hogy egy munkahely nem jön be, szóval 1-2 rövidebb idejű munka a CV-ben még nem gáz, de azért egy helyen "illik" legalább 2-3 évet eltölteni.

Ha sorozatban pár hónapos munkaviszonyaid vannak, akkor nálad van a baj és egy idő után már sehova se fognak felvenni.

2023. júl. 10. 16:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon fiatal vagy, szóval 25 alatti, akkor nem gáz, az ember keresi a helyét, tapasztalatot gyűjt, de később már azért inkább 2-3 vagy 4 években gondolkodik az ember. A fogalmazásodból az tűnik ki, hogy inkább veled "van a baj", más nem azért lép le, mert "nem bírja ki", hanem mert nyert tapasztalatot, mást szeretne csinálni.
2023. júl. 10. 16:49
 3/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
37%
Ezt úgy is hívják, hogy jobhopper. Később majd ne csodálkozz, ha interjúig sem jutsz el.
2023. júl. 10. 17:44
 4/10 anonim ***** válasza:
86%
Manapság az a fura ha valaki 1 munkahelyen rohad évekig.
2023. júl. 10. 17:45
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

"de azért egy helyen "illik" legalább 2-3 évet eltölteni."

A versenyszférában a gyenge képességűek maradnak ennyi ideig egy helyen. 1 - másfél év után simán lehet lépni a következő helyre, mert 1) egy multi sosem fog infláció feletti béremelést adni, egy magyar KKV pedig még úgy sem 2) sokkal nagyobb tapasztalatot szerzel ha több nevesebb cégnél fordulsz meg mint ha bepossadsz 1 helyen.

Én 6 év alatt 4 cégnél dolgoztam, a leghosszabb eltöltött időm 1 év 9 hónap. Kivétel nélkül mindenhonnan azért váltottam, mert a béremet nem emelték olyan mértékben, hogy ne érje meg váltani, mindig a bértárgyaláson sikerült kialkudnom magasabb bért. Így jelenleg több mint a dupláját keresem, mint az a volt szaktársamnak, aki elment 1 céghez dolgozni és 6 éve possad ugyanott, valamint kapja év végén az 5-7%-os alibi emeléseket.

2023. júl. 10. 17:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen szektor- és egyéni preferencia függő. Inkább arra figyelj, hogy ne égess föl minden hidat, ne zárj be túl hamar ajtókat magad mögött. Mire gondolok? Érdemes mindig elmenni a falig, ha nagyon rossz, akár felsővezetőkkel, hr-rel tárgyalni, ha van belsős lehetőség inkább azt megpályázni stb. Azt is vedd figyelembe hogy 2-3 év után már lehet, hogy pont a mostani helyeden dolgoznál legszívesebben, csak esetleg másik pozícióban. Házon belül általában könnyebb ilyet kijárni. "Jó céget" otthagyni az első "jó lehetőség" kedvéért a mai eszemmel amatőrizmus, pedig előtte sokat váltogattam én is. Jó cég kritériuma lehet bármi, ami neked fontos, nekem pl. első a lokáció. Elég nagy szívás ha mindent kilőttem a környékben és mehetek utazgatni.
2023. júl. 10. 17:52
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Ha gyari melos vagy akkor kb elvart
2023. júl. 10. 18:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha céllal váltasz és felfele tudsz lépni akkor nem gond, ha csak sodródsz vagy kirúgnak akkor az sohasem jó.

Az meg hogy önszántából ki-mennyit marad egy helyen az preferencia kérdése. Persze ha sokáig maradsz 1 helyen akkor van esélyed arra hogy nem lesz versenyképes a fizetésed, bár hozzáteszem a fizetés nem minden.

Sokminden függ a csapatodtól, a főnöködtől, cégen bellüli lehetőségektől, leterheltségtől, tapasztalatszerzési lehetőségektől, na meg a te életstílusodtól.

Én pl jelenleg 1.5 éve vagyok a jelenlegi helyemen és jelenleg nagyon nagyon jó ajánlatot kell h kapjak azért hogy elmenjek. (40%+)Jó csapat, jó home office beosztás, sok tapasztalatszerzési lehetőségek és megfelelő mennyiségű munka.

2023. júl. 10. 19:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Informatika teruleten par évente valtanak elég sok több pénzért.
2023. júl. 10. 19:13
 10/10 anonim ***** válasza:
83%
#5 Voltam multinál, 7 évet húztam le, kár volt, már 4 év után válthattam volna, mert a fizu gyenge volt és baszogattak is. Utána egy KKV-nál sokkal jobb fizut kaptam és maradtam is volna, mert jó hely volt de 2 év után kaptam egy külföldi HO munkát 80%-kal többért, amit nem tudtam nem elfogadni. Nem könnyű, de érezni kell mennyi van egy munkahelyben. Mindenesetre nekem ez a 2 év volt eddig a legrövidebb.
2023. júl. 10. 19:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!