Merre tovább? Mi a reális órabére egy karbantartónak termelésben?
Karbantartó vagyok egy gyárban, de szeretném magam fejleszteni, több pénzt keresni.
Jelenleg mechatronikai technikus a szakmám, de ahogy elnézem a piacot elektronikai ismeretekre is szükségem van.
Szeretnék még egy szakmát, a választás vagy az Erősáramú elektrotechnikusira esne vagy pedig Automatikai Technikusra viszont nem tudom, melyikkel járnék jobban.
Illetve szeretném az angolomat fejleszteni, de nem tudom, hogy jobban megéri-e, mint a németet (azt viszont nulláról kell tanulnom)
Inkább egyetemre menj...
Szar fizetése van egy műszakban a technikusoknak, ha számít az egészséged.
A "karbantartó" az TMK-s "C vágány", mindíg is az volt, az is lesz, viszont baromi jól lehet mellette vállalkozni, mert ami a TMK-ba nem fér bele arra ott a "gyorszolgálat" / egyéb szerződéses!
Mindenhol van okosság!
A németet fejleszd, főleg ha autóipar felé mozdulsz a jövőben!
Németül legtöbbször beszélned kell tudni, angolra meg ott fordító, de a háromnegyedét úgyis érted alapból, mert ki nem érti manapság?!?
Erősáramú elektrotechnikus felesleges, villanyszerelő elég karbantartáshoz.
Automatikai technikus és a mecha között sok az átfedés, szóval az is felesleges neked szerintem. PLC programozást is tanítanak, azt meg úgy sem te fogod csinálni hanem a mérnök.
Azt írtad elektronikai ismeretekre lesz szükséged, szóval a válasz egyértelmű:
elektronikai műszerész (+ villanyszerelő, hogy legyen jogosultságod erősáramű szerelést végezni)
#1 én is úgy látom, hogyha nem 3 műszakozok vagy folyamatos műszakozok akkor nem nagyon van benne pénz.
#3 igazából autóipar vagy sem mindegy. Angol most is kell a gépeink németül/angolul vannak szóval meg kell értenem.
#4 a PlC miatt lenne jó az automatika, de én is úgy tudom, hogy arra ott vannak a mérnökök
#5 köszönöm, utána nézek
#6 ismerem, rádióba folyamatosan nyomatják, hogy keresnek embert
#7 kaptam ajánlatot egy másik helyen, de gépkezelőnek. Kicsit sajnos messze van, de a fizetés nettó 450-650 között lenne, viszont attól félke hogy benne ragadnék ebbe a “betanított” munkakörbe
Igen a 450 azaz “alap” órával bár inkább 480 mert ahogy számolgatom az átlag havi munkaidő inkább 17 nap viszont már az is 200 plusz óra, a 650 pedig éjszakai túlórákkal érhető el.
Utazással nyugodtan lehetne számolni 2-2.5órát naponta
Most túlórákkal (havi max 2-t mehetek) kapok 360-at viszont itt nincs éjszakázás illetve 20 percre van, ezért sem váltottam egyenlőre viszont nettó 500 körül nem lenne rossz keresni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!