Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kezdjek magammal? Tanácsta...

Mit kezdjek magammal? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok, eddig suliba jártam, de nem sikerült az okj-s vizsgám. Szeretnék elmenni dolgozni, és a maradék 1 vizsgát megcsinálni pár hónapon belül (8 meglett). DE fogalmam sincs hogy kezdjek neki a munkakeresésnek. Nézelődök az interneten a hirdetések között, de annyi olyan hirdetés van amiről fogalmam sincs mit takar...Pl: ilyen-olyan menedzsert keresünk stb. Ha sikerül a vizsgám kereskedelmi menedzser leszek (aki fogalmam sincs mit csinál konkrétan) de amíg nem vizsgázom le a maradékból, addig csak érettségim van. Így mégis milyen munkát keressek? Valamilyen irodait szeretnék, recepciósat, titkárnőit hasonlót. Tehát pénztáros nem igazán szeretnék lenni, vagy pl árufeltöltő...
2010. okt. 13. 16:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért nem tudom, hogy konkrétan mi lenne a feladatom, mert kb semmi érdemleges dolgot nem tanultunk... Ahogy másoktól hallom, ilyen az okj. Sz*r.

Ez nem úgy van mint pl annál aki ácsnak tanul és a tetőket csinálja; vagy cukrásznak és sütiket süt. Tanultam 2 hónapig alapszinten könyvelést, 2 hónapig alapszinten vámot, külkereskedelmet, szállítmányozást, eu ismereteket, egy kis jogot, pénzügyi ismereteket, és még sorolhatnék tantárgyakat, de semmi értelmük nem volt!!2 hónapig gyorstalpalóval tanultuk vmit, írtunk belőle 1-2 dolgozatot és ennyi. Ezzel együtt nekünk soha sem mondták el, hogy "Na gyerekek ez és ez lesz a ti feladatotok a munkahelyen, és így meg így kell csinálni" Annyit tudok, hogy valami irodai munkakör, és azért választottam ezt, mert nem akartam pl műkörmösnek vagy fodrásznak tanulni.

(Egyébként a nyár folyamán beszélgettem ismerősökkel akik menedzserasszisztensként végeztek, vagy úgy mint én, és ők sem tudják mit takarnak ezek a munkakörök...)

2010. okt. 13. 17:24
 12/16 anonim ***** válasza:

Kedves mindenki!

Attól, hogy nem sikerült a vizsgád, vagy nem kaptál diplomát a nyelvvizsga miatt, még nyugodtan beleírhatod az önéletrajzodban, hogy az a bizonyos szak, okj stb. folyamatban van.

Pl: 2009- kereskedelmi menedzser okj

A nyitott jel azt jelenti, hogy még folyamatban van, még nincs végzettséged, de már tanulod.

Ha nincs ismerősöd, akkor marad a net, a munkaügyi központ, esetleg a környéken lévő nagyobb cégeket is megkérdezheted, hogy nincs-e szükségük munkaerőre.

A probléma azzal van, hogy magad sem tudod, hogy mit szeretnél csinálni. Azzal nem sokra mész, ha beadsz egy önéletrajzot, s a motivációs levélbe azt írod, mindegy, csak dolgozzak. Biztosan van érdeklődési köröd (nem véletlenül kereskedelmi okj-t választottál) Lehetsz eladó egy boltban, titkárnő vagy recepciós, háromműszakos munkás, postás, újságkihordó, bármi, csak tudd, mit szeretnél csinálni s azt miért. (S itt nem csak a pénzt kellene tudni felsorolni, hanem: érdekel, érdekes munka, szeretek emberekkel foglalkozni, türelmes vagyok, beleláthatok egy cég életébe, segíthetem az adminisztratív munkát stb.

S ne legyél ilyen kishitű, hogy te egyetlen kritériumnak sem felelsz meg. Dehogynem. De ha te magad sem hiszed el magadról, hogy várod, hogy a munkáltató elhiggye.

Ami pedig a fényképet illeti, nem egész alakos fotó kell, hanem igazolvány kép. Én sem vagyok egy szépségkirálynő, de azért nem szabad olyan szigorúnak lenni.

Sok sikert! Építs kapcsolatokat!

2010. okt. 13. 18:15
 13/16 anonim ***** válasza:

már hogyne lett volna értelme azoknak amiket tanultál. csak ahogy 18:15-ös is mondja, meg ahogy a kérdésedből is kitűnik, magad sem tudod, hogy mit akarsz. a menedszerasszisztensi képzés talpraesett embereknek szól, akik ezt a sokféle ismeretet, amit te értelmetlennek tartasz képesek a megfelelő helyen és időben felhasználni, kreatívak és nem kell nekik megmondani, hogy ez és ez a feladat és így és így kell csinálni. abszolút nem bántani akarlak ezzel, csak érzékeltetni, hogy nem a személyiségednek megfelelő képzést választottad, ezért nem tudod, hogy mit kezdj vele (az pedig más tészta, hogy egyáltalán mit érnek ezek a képzések, nem ismerem az okj-s képzések színvonalát, de nem gondolom, hogy túlzásba viszik).

irodai, recepciós stb. munkát előbb-utóbb fogsz találni, csak légy kitartó, ne keseredj el, sok helyről fognak még elküldeni, még több helyről válaszra se méltatnak, de erre fel kell készülnöd lelkileg. időközben pedig gondolkodj el azon, hogy mit is szeretnél valójában, azért egész ééletedben recepciósnak lenni nem olyan vicces. esetleg mikor már keresel, akkor tudsz még valami kézésre járni, bár ez így egyre több energia. mindenesetre sok sikert.

2010. okt. 13. 18:30
 14/16 anonim ***** válasza:

Itt van munkaköri leírása egy kereskedelmi menezsernek:

[link]

A marketing kategóriában keresd. Nem tudom mi van benne, még most regisztrálok be én is.

Tippek:

Keress egy neked tetsző céget, ott keresd meg a ker.menedzser vagy a felettesét és kérdezd meg, mehetsz-e gyakornoknak, vagy tanulónak, netán 1-1 napra ún. shadow programba (itt a vezető sarkában kérsz egész nap és megnézed, miből áll a munkája, ha ügyes vagy bármi lehet belőle). Jó sok céget fogsz megkeresni, mire eredményed lesz. Gyakorlatól érdeklődj a tanáraidnál a tanfolyamon.

Kapcsolatokat kell építeni folyamatosan, erre figyelj.

2010. okt. 14. 13:54
 15/16 anonim ***** válasza:
bocs, most nézem, ez egy fizetős oldal...
2010. okt. 14. 13:55
 16/16 anonim ***** válasza:

Kereskedelmi szakmenedzser (OKJ: 553450100105502)

A kereskedelmi szakmenedzser elemzi a gazdálkodó szervezet tevékenységét, részt vesz a stratégia kialakításában és megtervezi a gazdálkodást.

Vezeti a kereskedelmi vállalkozást, megszervezi annak gazdálkodását. Összehasonlítja a beszerzési forrásokat, kiválasztja ezek közül az optimálist, és

figyelemmel kíséri a teljes beszerzési folyamatot.

Áttekinti a teljes áruforgalmi folyamatot. A piaci folyamatoknak megfelelően meghatározza a termékválasztékot a kereslet és kínálat összhangjának megteremtésével, figyelembe veszi a szakmai követelményeket a minőség, árképzés, valamint a logisztika összefüggésében.

Megtervezi a teljes áruforgalmi folyamatot, ismeri ezek technológiai feltételeit, részt vesz ezen folyamatok megvalósulásának ellenőrzésében.

Ellátja az áruforgalmi technológiai feladatok elemzését, törekszik ezek innovatív fejlesztésére.

Kiválasztja a megfelelő fuvarozási, szállítási feltételeket, megszervezi a fuvarozási tevékenységet, és kialakítja az ezek megvalósításához szükséges szerződéseket. Alkalmazza az áruosztályozási rendszereket, az árukezelési előírásokat, a hazai és nemzetközi vámeljárásokat, figyelemmel kíséri a jogszabályi változásokat.

Ellátja a kereskedelmi vállalkozás külkereskedelmi üzleti feladatait a szerződés előkészítés, megkötés és lebonyolítás vonatkozásában.

Alkalmazza a kereskedelmi informatikai rendszereket a teljes áruforgalmi folyamatra vonatkozóan (pl. áruazonosítás, készletgazdálkodás, rendelési folyamatok, stb.), felismeri az e-businnesbe való bekapcsolódás lehetőségeit.

Alkalmazza a minőség megőrzésére vonatkozó előírásokat, ismeri az áruk és szolgáltatások minőségét meghatározó tényezőket.

A kereskedelmi tevékenységre vonatkozóan alkalmazza a piacelemzés különféle módszereit.

Döntések előkészítésében vesz részt a marketingstratégia területén. Kidolgozza a marketingakció-tervet, előkészíti megvalósítását, értékeli annak eredményességét. Alkalmazza a marketingmix elemeket, alkalmazza ezeket az adott vállalkozás esetében.

Vizsgálja a marketing döntések hatását a vállalkozás gazdálkodására. Összehasonlításokat végez a versenytársak gazdálkodási-, marketing- és

reklámtevékenységére vonatkozóan. Alkalmazza a marketing- kommunikáció eszközeit az eredményes gazdálkodás megvalósítása érdekében. Kiválasztja a hatékony reklámeszközöket. Megtervezi az eladásösztönzés hatékony módját, és részt vesz az akciók megtervezésében, lebonyolításában és az eredmények értékelésében. Alkalmazza a PR-módszereket. Betartja a reklám jogi, etikai, erkölcsi követelményeit.

2010. okt. 14. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!