Mekkora fizetéshez illik egy ilyen autó?
Ami számomra az álomautó, abból egy 2-3 éves darab kb 13-16 millió között van. Tegyük fel, hogy valaki szereti az autókat, és ez nála prioritást élvez. Mekkora az a havi bevétel szerinted, ami után egy ilyen ember megengedhet magának egy ilyen autót?
Tehát arra a legkisebb összegre szavazz, amivel nem hülyeség, ha valaki megveszi ezt az autót.
Kiadásfüggő, mert hiába prioritás az autó, gondolom a lakhatás és étkezés megelőzi.
Ha gyereke van, akkor a gyerek lakhatása és étkezése, ruházása, oktatása, különórái, orvosi ellátása, stb. is meg kell előzzék.
Eltart-e még valakit? Embert, kisállatot?
Ezek is megelőzik ugye.
Az autó fenntartása mennyi?
Szerintem eleve hülyeség egy ilyen drága autó. Amint kihoztad a szalonból és gurultál vele 2 utcát már nem ér annyit.
Ha ennyi felesleges pénzem van/lenne inkább lakásba, házba, aranyba vagy részvénybe fektetném.
"Amint kihoztad a szalonból és gurultál vele 2 utcát már nem ér annyit."
Pár éve még így volt, de az én 2 éves kocsim 7,5 millió volt újonnan, és most 8,5-ért simán el tudnám adni.
Ez így hülyeség.
A megvásárlása egy ilyen autónak, ha nem hitelben gondolkozunk, nem a jelenlegi bértől függ, hanem a megtakarításoktól.
A fenntartása pedig nem mérhető így a nettó bérhez direktben. Figyelembe kell venni a saját élethelyzetedet. Milyen életvitelt folytatsz, mennyi marad meg a fizetésből, ami elkölthető hónapról hónapra és a távlati tervekhez képzett megtakarításokból sem hiányzik majd stb stb.
Francnak pontoztok le, ostobák!
Én is vágytam egy Volvóra, hát vettem egy 2003-as S60-ast. Teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!