Fiatalok, bennetek van remény?
Nagyon rossznak látom ma a magam és kortársaim kilátásait.
21 éves, friss diplomás vagyok, dolgozom egy éve.
Örökölni nem örököltem sajnos.
Akárhogy számolgatom, mire összegyűjtenék egy házra elegendő pénzt megöregszem, akárhogy is jó diplomám és munkám van.
Szeretnék autót, családot, nem pedig azt amit csinálok első egyetemi évem óta, hogy a legnagyobb költségem egy-egy akciós cipő vagy a nagybevásárlás a tescoban, miközben egy haverral lakom.
Mit tudnék tenni, hogy segítsek magamon? Vállalkozáson gondolkodtam, illetve szerintem lépni fogok külföldre.
Mindeközben egy gazdasági világválságba, az egész világrend megrengésébe, illetve egy (akármennyire is tudom, hogy egyelőre ránk nem sok hatással van, de ki tudja mi lesz..) háborús helyzetbe nőttem bele.
Erre pedig “csak” rátesz egy lapáttal a politikai, illetve gazdasági helyzet ami itthon van.. :D
Kor/sorstársaim, illetve akár tapasztaltabbak, akár bárki, gondolatokat várok, mi a szart kellene csinálni ebben a helyzetben?
A munkahelyemet sem érzem biztosnak, hiába vagyok IT-s, mindenhol leépítések vannak..
Kár lenne tagadni, hogy a temető szagú
Külvárosi levegőben lehet valami
Fent rám fittyet hány a főnök
Ott lakom, ahova nem lát
Az Isten háta mögött a szabadság
Ropogóssal kipárnázva marad a magasság
A keselyűk kiváltsága
"Nincsenek véletlenek, csak védtelenek
A szemeimben lüktetnek a hajszál vékony vérerek
A kő kövön, átlátok a közönyön
Hajt a dögszag, érzem, úrrá lesz rajtam a vadászösztönöm
Egyedül magamat győzködöm, eltűnt előlem a védőangyalom
Egy hajnalon kiábrándult belőlem, minden, amiben hittem
Elporladt a karjaimban, vezekelnem kell a mindennapjaimban"
28 evesen nem volt semmim a tapasztalatomon es tudasomon kivul, de ott az kb nem erdekelt senkit. Par evig 2 melom volt, amibol ossze tudtam gyujteni eleg penzt, hogy kulfoldre koltozzek. El is jottem, amint kaptam egy jo allasajanlatot, azota megvan mindenem, sot, meg tobb is.
Azota sem vagyom vissza, megvan a masodik allampolgarsagom, boldog vagyok, jo a munkam, sokat utazom, lesz eleg penzem oregkoromra.
Errol Magyarorszagon sosem almodhatdam volna.
#8 Rendszeresen beszélek amerikai / britt emberekkel, elég jól tudok angolul, elég sok mindenhez értek, diplomám van, szoftvert fejleszteni tervezek kimenni. :)
Köszönöm a szuper válaszokat, igazából ugyanazokat írtátok le, amiket gondoltam én is... :D
Amíg fiatal és szingli vagy, addig érdemes kimenni, mert nincsenek nagyobb kötöttségeid. Én is ezt csináltam, kint dolgoztam 5 évig, szép összeget összeszedtem.
Úgy mentem ki az UK-ba, hogy majd meglátom, akarok-e hosszabb távon ott maradni, de aztán 5 év után úgy döntöttem, hogy hazajövök, mert - furcsa módon - durva honvágyam volt már jó ideje.
Ez szerintem egyéni dolog, mert sokan vannak, akik simán életük végéig kint tudnak maradni nulla honvággyal. Majd te is meglátod. A lényeg, hogyha sokat dolgozol, sok pénzt is össze tudsz szedni kint.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!