Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatalok, bennetek van remény?

Fiatalok, bennetek van remény?

Figyelt kérdés

Nagyon rossznak látom ma a magam és kortársaim kilátásait.

21 éves, friss diplomás vagyok, dolgozom egy éve.

Örökölni nem örököltem sajnos.

Akárhogy számolgatom, mire összegyűjtenék egy házra elegendő pénzt megöregszem, akárhogy is jó diplomám és munkám van.

Szeretnék autót, családot, nem pedig azt amit csinálok első egyetemi évem óta, hogy a legnagyobb költségem egy-egy akciós cipő vagy a nagybevásárlás a tescoban, miközben egy haverral lakom.

Mit tudnék tenni, hogy segítsek magamon? Vállalkozáson gondolkodtam, illetve szerintem lépni fogok külföldre.

Mindeközben egy gazdasági világválságba, az egész világrend megrengésébe, illetve egy (akármennyire is tudom, hogy egyelőre ránk nem sok hatással van, de ki tudja mi lesz..) háborús helyzetbe nőttem bele.

Erre pedig “csak” rátesz egy lapáttal a politikai, illetve gazdasági helyzet ami itthon van.. :D

Kor/sorstársaim, illetve akár tapasztaltabbak, akár bárki, gondolatokat várok, mi a szart kellene csinálni ebben a helyzetben?

A munkahelyemet sem érzem biztosnak, hiába vagyok IT-s, mindenhol leépítések vannak..

2023. júl. 7. 23:53
A kérdező szavazást indított:
Menj külföldre
Maradj itthon és dolgozz
Vállalkozz
Bármi egyéb, várom a válaszokat!:)
31 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Külföldre megyek,itt nem tudsz megélni mer lassan munka is alig van
2023. júl. 8. 00:36
 2/16 anonim ***** válasza:
89%

Menjél külföldre dolgozni, és maradjál is kint, ne tervezz az országban semmit. Nem csak a fiatalok vannak ilyen helyzetben, de már a 30-40 éves korosztály is hasonló problémákkal küzd a mindennapokban.

Egyre többen költöznek külföldre, mert ott még lehet jövőt építeni.

Itthon csak robotolsz egy kis alamizsnáért!

2023. júl. 8. 06:12
 3/16 anonim ***** válasza:
43%

"Itthon csak robotolsz egy kis alamizsnáért!"

Bezzeg azok a honfitársaink, akik kimentek nyugatra kulizni, 7-ből 6 napot 14 órába, 10-en egy szobába összeszuszakolva valami munkásszállón. Na az az igazi élet.

2023. júl. 8. 08:25
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Diplomával nem kell kulizni, heti 6 napot 14 órában dolgozni, meg munkásszállón lakni. Az a külföldre költözöknek csak egy nagyon kis töredéke, akinek sem nyelvtudása, sem végzettsége. Külföld nyilván, eleinte szerényebb fizetést kapsz, de az is elég lesz arra, hogy egyedül fenntarts normális helyen egy albérletet, költsél, vásárolj, szórakozz, és még félre is tegyél.
2023. júl. 8. 09:02
 5/16 anonim ***** válasza:
87%
Ne búsulj nagyon, lehetne ez rosszabb is. EU plgár vagy, használd ki a lehetőségeidet.
2023. júl. 8. 09:11
 6/16 anonim ***** válasza:
77%
Húsz éve ez a remény éltet szerintem, legalábbis mi más lenne?
2023. júl. 8. 12:12
 7/16 anonim ***** válasza:
16%

Mindenképpen lesz majd a jövőben párod (hiszen akarsz családot), aki szintén dolgozik és lehet ő hoz valami örökséget.

Szóval nem egésszen annyi a matek a lakásvásárlás mögött, hogy összeadod a havi megtakarításaid és megnézed mikor ér el majd 40-50 milliót.

Meg persze majd fogsz hitelt is felvenni és a lakás vásárlásig félrerakott pénzedet remélhetőleg be is fekteted, ami szintén hoz majd minimális hozamot.

2023. júl. 8. 13:41
 8/16 anonim ***** válasza:
71%
rosszul látod 21 évesen még a felszínt se kapargatod, tudásod nulla, külföldön nem voltál végképp nem dolgoztál még 1 percet se.. nyelv az megy egyáltalán, vagy mosogatni akarsz kimenni?
2023. júl. 8. 14:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
nyugi lesz ez még rosszabb is
2023. júl. 8. 14:38
 10/16 anonim ***** válasza:
92%
29 éves vagyok. Van egy mesterszakos diplomám, amit itthon nem fizetnek meg. Szeptemberben külföldre költözünk.
2023. júl. 8. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!