Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van még olyan Magyarországon,...

Van még olyan Magyarországon, aki a garantált minimálbérért elmegy dolgozni? (nettó 155k)

Figyelt kérdés
(a tesco árufeltöltője is jóval többet kap)

2023. júl. 7. 09:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
#10 Az Bp-n mondjuk valóban iszonyú kevés
2023. júl. 7. 11:40
 12/20 anonim ***** válasza:
55%
Ahhoz képest, hogy én érettségivel gyárban motorszerelőként keresek nettó 530 ezer forint körül + évi kb. nettó 2 millió forint bónusz + 26 ezer kafetéria/hó valóban éhbér a tied. Igaz 3 műszakban kell járnom ezért + 2 szombatot bevállalni, de legalább tudtam venni családi házat.
2023. júl. 7. 11:41
 13/20 anonim ***** válasza:
72%
Én is 240 nettót kapok MÁVnál közlekedésmérnökként.
2023. júl. 7. 13:44
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Persze, rengetegen dolgoznak ennyiért. Az előző munkahelyemen (irodai adatrögzítői munka) minimálbért kapott mindenki, minden év elején épp csak annyival növelték a fizetést, amennyivel növekedett a minimálbér összege, egy fillérrel sem adtak többet.

Most egy állami cég irodistájaként dolgozom, a kezdő fizetés a garantált bérminimum nálunk, vagyis nettó 197 ezer. Az se sokkal jobb.

2023. júl. 8. 11:54
 15/20 anonim ***** válasza:
50%

Én is 240 körül kapok az egészségügyben, diplomásként, de bele se számolták, mert szerintük ehhez a munkához nem kell. (Persze attól végezzem csak el amit tudok).

Azért vagyok itt, mert gyerekek mellett biztos munka helyben, ha havi egy hetet betegek se fognak kirúgni, mert senki más nem jelentkezne a helyemre.

Emiatt is lenne rizikós máshová menni, mivel nem biztos, hogy egy új helyen ugyanezt tolerálják. Segítség nincs, a férjem duplaennyit kap vezető beosztásban (bár ahhoz képest az se túl sok), ő nem maradhat otthon a beteg gyerekkel.

2023. júl. 8. 23:02
 16/20 anonim ***** válasza:
33%
igen, én, méghozzá budapesten suliban. Munkának mondjuk nem nevezném amit csinálok, inkább elszórakozok
2023. júl. 8. 23:12
 17/20 anonim ***** válasza:
1 éve én is ennyiért dolgoztam xd, 6 év minimál bér után ott hagytam a kizsákmányoló bánat, ne kövesd el az én hibám te is lépj le.
2023. júl. 15. 10:07
 18/20 anonim ***** válasza:

A garantált bérminimum az 197nettó kedvezmények nélkül. A minimálbér a ~155ezer.

Tudok olyanról aki ezt kapja(155ezret). Takaratóként dolgozik és 80ezres albérletben él. Ráadásul egyedül él nőként. Gondolhatod milyen élete lehet...

2023. júl. 16. 18:48
 19/20 A kérdező kommentje:
akkor éhezik.
2023. júl. 19. 11:19
 20/20 anonim ***** válasza:

:( kérdező, nem tudnál keresni valami mást?

Én állami dolgozó vagyok, de még így is nettó 390 megvan, és még ez is kevés néha.

2023. júl. 20. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!