Van még olyan Magyarországon, aki a garantált minimálbérért elmegy dolgozni? (nettó 155k)
Persze, rengetegen dolgoznak ennyiért. Az előző munkahelyemen (irodai adatrögzítői munka) minimálbért kapott mindenki, minden év elején épp csak annyival növelték a fizetést, amennyivel növekedett a minimálbér összege, egy fillérrel sem adtak többet.
Most egy állami cég irodistájaként dolgozom, a kezdő fizetés a garantált bérminimum nálunk, vagyis nettó 197 ezer. Az se sokkal jobb.
Én is 240 körül kapok az egészségügyben, diplomásként, de bele se számolták, mert szerintük ehhez a munkához nem kell. (Persze attól végezzem csak el amit tudok).
Azért vagyok itt, mert gyerekek mellett biztos munka helyben, ha havi egy hetet betegek se fognak kirúgni, mert senki más nem jelentkezne a helyemre.
Emiatt is lenne rizikós máshová menni, mivel nem biztos, hogy egy új helyen ugyanezt tolerálják. Segítség nincs, a férjem duplaennyit kap vezető beosztásban (bár ahhoz képest az se túl sok), ő nem maradhat otthon a beteg gyerekkel.
A garantált bérminimum az 197nettó kedvezmények nélkül. A minimálbér a ~155ezer.
Tudok olyanról aki ezt kapja(155ezret). Takaratóként dolgozik és 80ezres albérletben él. Ráadásul egyedül él nőként. Gondolhatod milyen élete lehet...
:( kérdező, nem tudnál keresni valami mást?
Én állami dolgozó vagyok, de még így is nettó 390 megvan, és még ez is kevés néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!