Hogyan keressek állást? Tanácstalan vagyok. Lennt
Mindenhova add be a jelentkezést, ahol van egy kicsi esélyed.
Ezen kívül esetleg elgondolkozhatnál a költözésen is, fiatal vagy, most még könnyű.
És tedd le az érettségit, amint lehet. Anélkül igen nehéz helyzetben vagy. És egyáltalán nem egy vaszisztdasz, le kell ülni és meg kell tanulni.
Beadtam ahova tudtam, de ahonnan vissza is hívtak, nem tudtam megoldani a bejárást. Volt olyan ahol hajnal 4-re kellett volna beérni, de a legelső buszom 5-kor indul. Az érettségin én is gondolkozok. Pestre akarok költözni amint tudok, de 0 Ft-ból anyagi támogatás nélkül (szüleim nem tudnak segíteni, sajnos), még buszjegyre sem futja.
Állás helyett munka? Evvel mire célzol?
Azthiszem értem már.
Köszönöm a válaszokat. Ha valakinek van még ötlete, írjon!
Hát nekem is ilyen végzettségem van, de szerencsére nálam megvan támogatva érettségivel. Nálam is az a helyzet, mint nálad. Ugyan én be tudnék járni, de nem kellek sehova :(
Biztosító cégnél lenne állás, de jutalékos és ki kellene váltani a vállalkozói igazolványt (lőttek így a start kártyámnak), s most hezitálok, hogy elvállaljam-e vagy sem.
20:50 és 20:53
A két kommentedben benne van a lényeg. Ha hatékonyan végzed a munkád, jobban jársz a vállalkozóival, mint az alkalmazotti státusszal. A minimálbér (vagy a magasabb jövedelmed) utáni adót alkalmazottként meg sem kapod, vállalkozóként meg a kiadásaid után maradt összegből fizeted.
Ha viszont te nem tudod bevállalni ezt a kockázatot (ami a konkrét esetben lehet jó döntés részedről), akkor a potenciális munkaadódtól sem várhatod el. Ezért találsz nehezen munkát
Kérdező!
Azóta már utána néztem. S hétfőn megyek be, s elutasítom az állásajánlatot. Jelenleg nincs olyan anyagi tőkém, tartalékom, hogy bevállaljak egy hónapban - 50-60 rugót, ha nem jön össze pénz. Ráadásul elég csak meggondolni, ha mondjuk keresek 90 rugót abból mennyi maradna... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!