Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 35 éves egyetemre járni késő?

35 éves egyetemre járni késő?

Figyelt kérdés
35 evesen kezdenem meg az egyetemet Bécsben 3 éves az alapkepzes és 2 év a mester. Szerintetek elkestem vele? Kommunikáció és média szak lenne a választott ujsagiro lennék ha végzek.
2023. júl. 4. 12:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
46%
#10 ez semmit nem változtat azon hogy nincs készséged hozzá és telített a szakma. Senkit nem fog érdekelni hogy hol diplomáztál le (ha egyáltalán el tudod végezni) ha egy mondatot nem vagy képes normálisan leírni vagy annyi készséged nincs, hogy egy kérdést megfogalmazz érthetően. Másfelől az újságíró piac nem csak Magyarországon telített hanem mindenhol. Egy büfészak mindenhol büfészak marad.
2023. júl. 4. 14:23
 12/26 anonim ***** válasza:
34%

Én ennyi idősen nem tudnám elképzelni, hogy nappalin tanuljak, mert nem szeretnék mástól függeni és kb. gyerekként élni.

Levelezőn soha, semmihez sem késő. Nekem volt nyugdíj előtt álló csoporttársam is.

Szerintem ehhez inkább kapcsolatok kellenek, hogy bejuss gyakornokként egy médiumhoz, ott beletanulj, és állandó munkatárssá válj. Vagy vannak nagyobb médiumok, akik indítanak is képzést.

2023. júl. 4. 14:23
 13/26 anonim válasza:
60%
Utána majd mehetsz burgert sütni a McDonald's ba.
2023. júl. 4. 16:44
 14/26 anonim ***** válasza:
45%
Tanulni sose késő.
2023. júl. 4. 17:10
 15/26 krwkco ***** válasza:
36%

Mivel mindenki sorra kapta a pirosakat, aki leírta, hogy a kérdés alapján a kérdező nem látszik alkalmasnak, vagy hogy nehezen fog állást találni, hadd próbálkozzak egy másik megközelítéssel:

Remek újságíró leszel! Feltétlenül kezd el az egyetemet! Egyedül a 35 éves kor jelenthet egy kis problémát, de vannak akár 80 éves újságírók is. Bőven vannak még távlataid a szakmában. :-)

2023. júl. 4. 17:12
 16/26 krwkco ***** válasza:
:-)
2023. júl. 4. 20:44
 17/26 anonim ***** válasza:
42%

Azt a szakot nem biztos, amit megcéloztál, de 35 évesen egy garantáltam jól fizetős és jó munkakörülményeket biztosító szak elvégzése nem hülyeség.

Pl.: Mérnökinformatikus képzés.

Viszont kommunikáció és média szakra nem biztos, hogy mennék. Azok akik erre mennek elég szenvedés az a 10 év, míg eljutnak korban oda ahol te és ott ha szerecsések többet keresnek, mint a tanárok.

2023. júl. 4. 22:28
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ma már az AI írja a cikkeket, max át kell nézni. Ahhoz nem kell diploma.
2023. júl. 4. 23:15
 19/26 A kérdező kommentje:
Ti a Magyarországi helyzetről beszéltek az nem érdekel. En osztrakban akarok tanulni és dolgozni.
2023. júl. 5. 12:52
 20/26 anonim ***** válasza:

19# Értem, de ott is hasonló különbségek vannak a megélhetősek között.

Lehet mindenki jobban él, de attól még ott is 3x olyan jól él mondjuk egy programozó, mint egy tanár.

Tehát simán lehet kritizálni az általad választott szakot magyar szemléletből is.

2023. júl. 5. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!