35 éves egyetemre járni késő?
Én ennyi idősen nem tudnám elképzelni, hogy nappalin tanuljak, mert nem szeretnék mástól függeni és kb. gyerekként élni.
Levelezőn soha, semmihez sem késő. Nekem volt nyugdíj előtt álló csoporttársam is.
Szerintem ehhez inkább kapcsolatok kellenek, hogy bejuss gyakornokként egy médiumhoz, ott beletanulj, és állandó munkatárssá válj. Vagy vannak nagyobb médiumok, akik indítanak is képzést.
Mivel mindenki sorra kapta a pirosakat, aki leírta, hogy a kérdés alapján a kérdező nem látszik alkalmasnak, vagy hogy nehezen fog állást találni, hadd próbálkozzak egy másik megközelítéssel:
Remek újságíró leszel! Feltétlenül kezd el az egyetemet! Egyedül a 35 éves kor jelenthet egy kis problémát, de vannak akár 80 éves újságírók is. Bőven vannak még távlataid a szakmában. :-)
Azt a szakot nem biztos, amit megcéloztál, de 35 évesen egy garantáltam jól fizetős és jó munkakörülményeket biztosító szak elvégzése nem hülyeség.
Pl.: Mérnökinformatikus képzés.
Viszont kommunikáció és média szakra nem biztos, hogy mennék. Azok akik erre mennek elég szenvedés az a 10 év, míg eljutnak korban oda ahol te és ott ha szerecsések többet keresnek, mint a tanárok.
19# Értem, de ott is hasonló különbségek vannak a megélhetősek között.
Lehet mindenki jobban él, de attól még ott is 3x olyan jól él mondjuk egy programozó, mint egy tanár.
Tehát simán lehet kritizálni az általad választott szakot magyar szemléletből is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!