35 éves nőnek milyen munkát ajánlanátok, ha egy nagyobb váltásban gondolkodik?
14 éve vagyok a munkahelyemen, kereskedelmi cég, irodai munka, jól fizet. Kicsit kezdek befásulni, egy nagyobb váltáson gondolkodom. Akár férfias, fizikai munka is. Csak az a baj, hogy világ életemben ezzel foglalkoztam, tehát ehhez értek igazán. Milyen munka jöhetne szóba, ami nettó 350-400e körül, vagy felett fizet?
Nem vagyok képben az egyes szakmák bérével, ezért se tudom merre induljak. Bármi érdekel, de tényleg. Nagy változást szeretnék. Az álláshirdető oldalak csak annyit írnak, hogy versenyképes fizetés. Költözés is szóba jöhet, szóval a település kb lényegtelen.
Az IT szakmákban meg lehet keresni ennyit kezdőként. Talán most a tùrizmusban is, amíg sokan nem mennek vissza dolgozni, de ez időszakos.
Én biztonságosabbnak tartanám abból alakítani egy másodállást, amivel most foglalkozol. Ha 14 éve ugyanott vagy, akkor nyilván meguntad (21 éves korod óta).
7. Köszi az értelmes hozzászólást.
Igen, ez is egy opció, hogy ez mellett kezdek el valami mást és kialakul. Egyelőre csak feltérképezek, mert nem hajt a tatár, csak érzem, hogy még pár év és nem tudom már olyan lendülettel és kitartással csinálni. De az is lehet, hogy állandóra lesz mellette valami kiegészítő, mert szeretem amit csinálok, csak kell másfajta impulzus is. Aki ennyi éve csinálja ugyanazt, azt szerintem átérzi milyen az amikor szereted amit csinálsz, de már nem elég. Ez a se veled, se nélküled esete.
Én átérzem amit érzel. Én is 10 év után álltam fel a munkahelyemről, normálisan fizető irodai munka volt. Hogy utána könnyebb lett-e? Háát...sok helyen megfordultam, dolgoztam jó pénzért is, rosszabb pénzért is. Most nagyon sok kitérő után kb. egy ugyanolyan cégnél vagyok, kb ugyanannyi pénzért, mint ahonnan eljöttem. Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem, és szélesedett a látóköröm. Megtapasztaltam, hogy néz ki a világ a kis burkon kívül, mint amit életem legelső, ám sokáig tartó munkahelyén töltöttem.
Én azt mondom vágj bele, mert ha már a vágyódás gondolata megszületett benned, akkor nincs visszaút. Ne azt nézd hogy jobb lesz-e, hanem egyszerűen csak indulj el :) az élet túl rövid hogy monotonan éljük.
6.
Köszönöm!:)
Tudom, hogy nem feltétlen lesz jobb, lehet, hogy meg fogom bánni, de ha nem próbálom ki, akkor sosem tudom meg mi lett volna. Ha még néhány évig ezt csinálom, akkor befásult leszek, monoton lesz, nem lesz ami ösztönöz és az se nekem, se a cégnek nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!