Mit gondolsz, mire van nagyobb igény: gyógypedagógusra vagy marketingesre?
Pályaválasztásnál (főleg a jelenlegi helyzetet tekintve) melyik irányba terelnéd a gyermekedet?
Szerintem mindegyik pályának megvan a maga szépsége, viszont kíváncsi vagyok rá, hogy szerintetek melyiknek van nagyobb jövője, melyikből lehet jobban megélni, könnyebben elhelyezkedni, stb.?
Én mindenféle pedagógia pályától óva inteném a gyerekem, főleg ha ebben az országban tervezi a jövőjét
Ezt azért mondom mert láttam pályakezdő, friss diplomás tanítónéniket alig 1-2 év alatt teljesen leépülni mert nem voltak tisztában vele hogy mit vállaltak. Nem voltam mintagyerek de messze nem a legrosszabbak közé tartóztam és ez a környék egyik jobb nevű iskolája volt Budapestől nem messze, kb. 15 éve, azóta szerintem rosszabbak lettek a mostani kölykök, a szülőkről már ne is beszéljünk.
Nem tudom mennyi türelme és milyen az idegrendszere a lányodnak de pl. az autista gyerekek sokkal rosszabbak lehet foglalkozni és nagyon rossz lesz neki ráébredbi 24-25 évesen hogy rohadtul elege van már és nem tudja ezt csinálni a nyugdíjig, aztán meg pánikolni fog hogy hogyan kezdhetné újra...
A fizetésről meg ne is beszéljünk...
Ebből a kettőből egyértelmű, hogy marketing, főleg, hogy gazdasági végzettséget ad, amiből aztán akár el is lehet hajózni más vizekre is.
Gyógypedagógusként az állad is felkopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!