Igaz az a megállapítás hogy Magyarországon a vidék már teljesen felejtős, versenyképtelen, egyedül Budapest ahol még lehet találni munkát normális fizetéssel ahol még viszonylag európai szinten lehet élni?
Vidéki embernek benne van a vérében a szolgadág, a besúgás.
Itt neten nagy a pofájjuk.
Meg a főnök háta mögött, amúgy meg meghunyászkodnak.
Az egész magyar vidéknek az össz vagyona nincs annyi, mint a fővárosnak, agglomerációval, most ezzel mit lehet tenni.
Igaz az a megállapítás, hogy nincs "a vidék". Van Budapest és van rajta kívül még több ezer település, a lehető legváltozatosabb méretben, formában, elhelyezkedésben. Hozzám Budapest sokkal közelebb van, innen egy másik nagyvárosból, mint egy nógrádi vagy baranyai falu. Távolságban, anyagi helyzetben, életminőségben stb. tehát kb. mindenben. Ha jól sejtem ez kölcsönös és igaz a többi relációra is. A "magas budapesti fizetések" is egy álom, nyílván vannak adott munkakörök amik oda koncentrálódnak, amikből ott van, ez a főváros mivoltából is adódik. Az én szakmámban nem tudom elképzelni hogy bárki csak azért jelentősen (értsd 10%-okkal) többet keresne csak azért mert Budapesti telephely ahová bejár dolgozni. (Már amikor bejár, a HO terjedésevel ez sem ugyanaz mint előtte volt.) Ha igen, akkor valószínűleg más munkakör, más felelősség is áll a háttérben.
Az is igaz, hogy Budapest óriási kiterjedésű "puccos" részei jóval nagyobbak mint bármilyen hasonló hely az országban. Az egyszerű halandó ezeket ugyanúgy nem ismeri mint ahogyan az igazán nagy nyomortelepeket, rozsdaövezeteket sem ismeri, vagy csak ignorálja. Mindkettő az irigyelt főváros része, sajnos.
Budapesten 350 a vonaljegy ára. S ott sem a polgármester a hülye. Nagyon nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!