Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igaz az a megállapítás hogy...

Igaz az a megállapítás hogy Magyarországon a vidék már teljesen felejtős, versenyképtelen, egyedül Budapest ahol még lehet találni munkát normális fizetéssel ahol még viszonylag európai szinten lehet élni?

Figyelt kérdés
Ha igen miért, ha nem miért?
2023. jún. 18. 20:35
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%
Szutyok emberek mindig teszik magukat itt. Összkomfortos amikor ezt kiemeli valaki mint nagy dolog, abból látszik, h egy proli.
2023. júl. 3. 13:47
 22/37 anonim ***** válasza:
45%
Vidéken tényleg csak belterjes munkahelyek vannak ha egy értelmesebb céghez akarsz bekerülni. Esetleg mehetsz telekomhoz, de ott meg több a műszak, mint egy gyárban. Ha nincs valami (fizikai) szakmád vagy vállalkozásod, esetleg nem orvos, mérnök, tanár, szóval ilyen mindenhol jelenlévő foglalkozásod van, neked annyi. Már gyárakba is túljelentkezés van, hatalmas leépítések. Debrecen se jobb, sok gyár és néhány telekom és kb. ennyi. Ha nem mérnök vagy infós vagy fújhatod.
2023. júl. 22. 18:56
 23/37 anonim ***** válasza:
0%

Vidéki embernek benne van a vérében a szolgadág, a besúgás.

Itt neten nagy a pofájjuk.

Meg a főnök háta mögött, amúgy meg meghunyászkodnak.

Az egész magyar vidéknek az össz vagyona nincs annyi, mint a fővárosnak, agglomerációval, most ezzel mit lehet tenni.

2023. júl. 23. 21:21
 24/37 anonim ***** válasza:
52%

Igaz az a megállapítás, hogy nincs "a vidék". Van Budapest és van rajta kívül még több ezer település, a lehető legváltozatosabb méretben, formában, elhelyezkedésben. Hozzám Budapest sokkal közelebb van, innen egy másik nagyvárosból, mint egy nógrádi vagy baranyai falu. Távolságban, anyagi helyzetben, életminőségben stb. tehát kb. mindenben. Ha jól sejtem ez kölcsönös és igaz a többi relációra is. A "magas budapesti fizetések" is egy álom, nyílván vannak adott munkakörök amik oda koncentrálódnak, amikből ott van, ez a főváros mivoltából is adódik. Az én szakmámban nem tudom elképzelni hogy bárki csak azért jelentősen (értsd 10%-okkal) többet keresne csak azért mert Budapesti telephely ahová bejár dolgozni. (Már amikor bejár, a HO terjedésevel ez sem ugyanaz mint előtte volt.) Ha igen, akkor valószínűleg más munkakör, más felelősség is áll a háttérben.

Az is igaz, hogy Budapest óriási kiterjedésű "puccos" részei jóval nagyobbak mint bármilyen hasonló hely az országban. Az egyszerű halandó ezeket ugyanúgy nem ismeri mint ahogyan az igazán nagy nyomortelepeket, rozsdaövezeteket sem ismeri, vagy csak ignorálja. Mindkettő az irigyelt főváros része, sajnos.

2023. aug. 8. 09:28
 25/37 anonim ***** válasza:
54%
Én nem tudom a budapestiek mire vannak annyira oda. A hülye polgármesterükre? Vagy a 600 forintos bkv vonaljegyárukra? Élhetetlen és drága a főváros és emellett még mocskos is. Győr és környéke viszont élhető, főleg a Győr környéki települések.
2023. aug. 8. 10:20
 26/37 anonim válasza:
64%
Én pesti vagyok, diplomás, kettő diplomás, lassan 20 éve a pályán, és 300 a bruttóm. Bruttó nem nettó!
2023. aug. 8. 11:58
 27/37 anonim ***** válasza:
34%
Videkikent mondom, hogy győr meg meg 1-2 nagyobb varos és környéke élhető a többi sajnos sztem sem az.
2023. aug. 9. 16:39
 28/37 anonim ***** válasza:
0%
De ott is csak, ha be vagy szűkülve
2023. aug. 9. 19:39
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Debrecen már lassan már drágább, mint Budapest. Ott is 150k minimum egy másfél szobás lakás a város legtöbb részén, szintén vagy 500 egy vonaljegy stb. De munka töredék annyi nincs, se a fizetés. De egy Békéscsaba se sokkal olcsóbb.
2023. aug. 13. 18:28
 30/37 anonim ***** válasza:
46%

Budapesten 350 a vonaljegy ára. S ott sem a polgármester a hülye. Nagyon nem.

2023. aug. 13. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!