Egy pszichiátriai beteg embernek van bármi esélye, hogy ne éhbérért kelljen egész életében dolgoznia mondjuk közmunkában?
"Ennek a hozzászólásnak az írója azt hiszi, hogy egy pszichiátriai beteg munkavállalását az akadályozza, hogy bizonyos munkákat nem tud elvégezni. Felvilágosítanálak titeket, hogy egy pszichiátriai beteg munkavállalásának első gátja, hogy arra a helyre se veszik fel, amit el tud végezni, ugyanis az emberek nem akarnak pszichiátriai betegekkel együtt dolgozni. És még ha akarna is, a HR-esek rögtön kiszórnák az első beszélgetés alkalmával."
Tévedsz!
Elöször is senkire nincs ráírva, ogy pszichiátriai kezelés alatt áll vagy állt valamikor.
Másodszor senki nem tudhatja, hogy az illetöt pszicháter kezeli, ezért ez nem is lehet akadálya annak, hogy felvegyék bármilyen munkakörre.
Harmadszor egy HR-esnek semmi hozzáférése sincs senki betegaktájához, ha téged kiszórnak, az nem azért, mert beteg vagy, hanem mert vagy a szakképzettséged nincs meg, vagy a viselkedésed nem normális.
"vagy a viselkedésed nem normális"
Azaz mégiscsak a betegségem miatt szórnak ki.
"egy skizofrén dolgozhat megfelelö munkakörökben (és fel is veszik!)"
Kivéve azt a rengeteg esetet, amikor elutasítják őt, mert a viselkedése egy kis illetlenséget és/vagy pesszimizmust tanúsított állásinterjún.
Kifogások keresése helyett tanulhatnál olyan szakmát, amit képes vagy elsajátítani és közmunka helyett dolgozhatnál akár magánvállalkozóként. Továbbá dolgozz otthonról olyan munkát, amit home officeban is lehet végezni.
Utálkozni és kifogásokat keresni már megy, most próbálj alkalmazkodni és javítani a saját életeden, mert senki nem fog rajta javítani helyetted.
Van szakmám, és volt is két munkahelyem a szakmában, de mindkettőnél kirúgtak próbaidő végeztével.
Az egyiknél azért, mert megmondtam a nagyfőnöknek, hogy őt a klerikális reakció fizeti a döntéseiért. A másiknál meg észrevették, hogy loptam ezer forintot.
Az első a paranoiám miatt volt, a másik meg az OCD-m miatt. Valóban elvitem ezer forintot, de csak azért, mert nem szeretem, ha ezerrel osztva páratlan számot ad az ott levő penz. Később visszaraktam volna az egészet, és még többet is, hogy kétezerrel osztható legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!