18 évesen gáz ha nem tudom,hogy mit kezdjek az életemmel?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Azért ebbe a kategóriába teszem fel a kérdést,mert elsősorban munkáról, továbbtanulásról lesz szó.Idén érettségiztem vagyis még érettségizek,mert jövő héten lesznek a szóbeli vizsgák és utána meg állt a tudomány...Itt vagyok 18 évesen érettségivel a kezemben és fogalmam sincs,hogy merre és hogyan tovább.Rendészeti szakközépiskolába jártam, legalábbis hivatalosan ez volt a neve a szaknak,valójában közszolgálati ügykezelői képzést nyújt mint idő közben kiderült és azt is csak akkor,ha elvégzem hozzá a 13.osztályt.Ez az opció azért van kizárva,mert ösztöndíj nuku másrészt nem szeretném életem hátra lévő részét egy okmányirodában görnyedve tölteni(semmi bajom azokkal a dolgozókkal,akik ezt a munkát végzik),de úgy gondolom,hogy ezt én nem tudnám csinálni se rövid se hosszú távon.Mivel elég rosszul sikerültek az írásbelik így a továbbtanulás is kizárva,de őszintén sosem éreztem késztetést arra,hogy továbbtanuljak.Jelenleg ott tartok,hogy szóbeli után elmegyek egy gyárba melózni diákmunkára,viszont mivel nem vagyok már sulis megszűnik a tanulói jogviszonyom és így október végétől már rendes állásban fogok ott melózni három műszakban.Sosem voltam rossz tanuló voltak terveim és talán ezért emésztem meg nehezen,hogy végül egy gyárban fogok szívni előre láthatólag hosszú évekig...Más is járt így miután elvégezte az iskolát?Esetleg tippek,ötletek,hogy mit csináljak?2023. jún. 14. 20:01
1/11 A kérdező kommentje:
Ui.:Azért írtam,hogy érettségivel a kezemben,mert bár tény,hogy nem lettek jók,de a 3as megvan mindenből szóbelire meg alaposan felkészültem,így talán nem túlzás előre kijelenteni,hogy megvan az érettségi.
2023. jún. 14. 20:04
2/11 anonim válasza:
Semmi szakma nincs, ami érdekel? Nem azt mondom, hogy feltétlenül abból leszel milliomos, ha kitanulsz mondjuk autófényezőnek vagy férfi fodrásznak/barbernek, de ha tudnád, mivel foglalkozol szívesen, úgy könnyebb lenne.
3/11 anonim válasza:
Menj el gyárba. első 3 műszakod munkád után megjön a kedved a tanuláshoz.
4/11 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as tudom,hogy ironikus értetted,de tegyük fel így lesz.És?Hová tanuljak tovább?Mert egyetemre nem vesznek fel ilyen érettségivel.
2023. jún. 14. 20:35
5/11 anonim válasza:
Egy keresett szakma sem rossz. Egy jó komuves többet kereshet mint a diplomások jó része.
6/11 anonim válasza:
#4 Nem a 3. vagyok, de újra lehet ám érettségizni bármikor, bármiből. 2 tárgyat alaposan megtanulsz, teszel belőlük szintemelőt, aztán tied a világ, már ami a felsőoktatást illeti. 😎
7/11 A kérdező kommentje:
Mai világba már diplomával se tud az ember elhelyezkedni.Abba a gyárba,ahol dolgozni fogok 395 a nettó erre rájön a kafatéria éjszakás műszak +30 ezer ünnepnapokon +300%.Ha csak a pénzt nézzük.Diplomás ember lehet,hogy soha nem fog ennyit keresni a diplomájával.Persze tudom ez csak az érem egyik oldala,mert nyilván az sem mindegy,hogy az ember szereti-e a munkáját vagy sem,mert ha nem,akkor a pénz se boldogítja...
2023. jún. 14. 22:35
8/11 anonim válasza:
Kérdező mibe vagy jó? Mit csinálsz a szabadidődben?
Azt nem kell tudnod hogy pontosan mi akarsz lenni de irányt választanod kell, ahhoz hogy továbblépj. A továbblépés lehet egyetem is, de vannak szakmák is amik felé lépegethetsz.
9/11 anonim válasza:
7: sok diplomas ennyit nem keres, de mondjuk egy villamos vagy infós mérnök kezdő bere ennyi. De ettől függetlenül én azt javaslom , hogy betsnitott munkába ne ragadj be, mert később már sokkal nehezebben fogsz bármit is tanulni. Legalabb egy jó szakmat kítanulnék a helyedben. Ács, köműves, lakatos,vìz-gàz szerelő stb. Ezek keresettek sztem.
10/11 anonim válasza:
Még hát azért van olyan gyár ahol a csengő szóra mehetsz ki xarni meg kajálni is, azért ez hosszú távon elég gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!