Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit tudnál félretenni...

Mennyit tudnál félretenni ebből a pénzből?

Figyelt kérdés
Ha nettó 1 milliót keresnél havonta. A jelenlegi élethelyzetedben, ha a fizetésed erre az összegre módosulna, akkor mennyi pénzt tudnál belőle félretenni hó végén (vagy elején)?
2023. jún. 11. 15:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

400-500 jelen, és pontosan értem a kérdezőt is.

Jelenleg 500 alatt keresek és bár minden kötelezettségem teljesítem, üzemeltetem a munkavégzéshez szükséges infrastruktúrát és van mit enni-inni, valójában mínuszban érzem magam sokszor.

550-600 között van jelenleg az a sáv, ahol kényelmesen élnék. Akkor sem tennék félre egy fillért sem, viszont rengeteg elmaradt beruházást pótolnék például a saját ingatlanomon, és még költenék 1-2 dologra ami valójában időzített bombaként ketyeg alattam, azaz előbb vagy utóbb úgyis költenem kell rá. Ruhákodástól a fogorvosig sok minden. És igen, van olyan hobbim is (sport), amire havi szintre bontva szintén költenék pár tízezret. Ez egy magasabb színvonalú élet lenne, könnyedebben telnének a munkanapok, jobb ötleteim lennének a munkában, jobban regenerálódnék hétvégente, értékesebb emberekkel tudnék találkozni stb.

600 ezer és 1 millió között már tudnék érdemben félrerakni, bár valójában abból is inkább adósságot törlesztenék.

Számomra 1,5 millió fölött kezdődik az a szint ahol elkezdenék érdemben félrerakni, befektetni.

Ez a célom, ezért dolgozom.

2023. jún. 12. 15:12
 12/12 anonim ***** válasza:
70%

Én ITban dolgozom és most drasztikusan nő a bérem. Belőttem magamnak 300k-t, amit max inflációval követek majd ha szükséges és minden ami felette bejön azt rögtön befektetem.

Még kezdő vagyok, szóval jelenleg ez kb 300k extra, de pár év mulva egy nagyban fog nőni.

A senior kontraktor fizetések most 120-150 ezer / napnál is járnak. 5 év és simán lehet valaki senior, főleg ha nagyon durván hajt, már pedig én azt csinálom.

2023. jún. 12. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!