Mennyit tudnál félretenni ebből a pénzből?
380 ezret költünk egy hónapban. Ez fix, mert ennyit utalok minden hó 5.én a közös számlánkra. Két felnőtt, egy baba, saját lakás.
Így ezek alapján kb 600 ezer maradna.
Azért ha állandóan hozzáhúzod a fizuthoz a költéseidet az nem feltétlen egy jó stratégia. Az életszinvonal infláción könnyen meg lehet indulni, és csak annyit veszel észre hogy százezreket költesz a semmire.
Én szét szoktam választani az eszenciális (lakhatás, főzés alapanyag, rezsi, alap számlák stb) és a nem eszenciális költéseimet mint étterem, koncert, webshopos rendelések, drágább ruhák, utazás stb.
Az eszenciális költéseim BPn olyan 300 körül van.
A nem eszenciális limitet pedig a fennmaradó összeg % os felosztásában szoktam venni. Nekem ez kb 30%. Az 700 ezerre vetítve kb 200 ezer forint, azaz a maradék 500 ezret befektetném, legyen az lakás vagy egyéb.
Elkezdenék spórolni és igyekeznék ugyanannyit félretenni mint eddig.
Nekem ez fizetéscsökkenés.
Nagyjából ennyi volt a nettó havi bevételem az elmúlt 3 évben.
Van saját lakásom.
A nettó havi költésem átlag 450k körül alakult, de volt pár kiugró hónap (pl távolkeleti többhetes út), illetve egy-két felújítási munka a lakásban. Tehát én 550 körül tudok félretenni, ha élek mint hal a vizben, és 750 körül tudnék, ha nem utazok / veszek drága cuccokat / stb.
1# Azért ha ennyit keresnék, akkor sem költenék többet a hobbimra szórakozásra, legalábbis százalékosan nem kővetné az arány az biztos.
Csak sajnos a magyar emberek többsége olyan infantilis a pénzzel való bánásmóddal hogy az valami hihetetlen.
Egyáltalán nem tudnak pénzt beosztani, nagyon befolyásolhatóak stb.
Nekem ennel kicsivel tobb a fizetesem de nyugaton elek, igy ez itt nem sok.
Viszont ha Magyarországon megkeresnék 1 milliot akkor szerintem kijonnék 400bol havonta, szoval 600 at felre tudnek tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!