Munkavégzesnél lehet ez felmondási ok?
Szép napot!
Közel 2 hete kezdtem egy kemiai jellegű cégnél, adminisztrációs munkát végzek, ok lehet-e a felmondásra próbaidő alatt az unalmas munkavégzés? Sajnos az egész napból maximum 2 óra az, amit munkával tudok tölteni.
A másik pedig, hogy mivel ilyen kémiai anyagokkal foglalkoznak, ha felmondok, fogalmazzam bele azt is, hogy mindennapos a fejfájásom azóta, illetve a por miatt fulladok!?
Köszönöm szépen a válaszokat!
Csak a kerdezo okitasa erdekeben szeretnem kiegesziteni az egyes valaszt:
Probaido alatt indoklas nelkul es azonnali hatallyal felmondhatsz. Ha nem lennel probaidon, akkor sem kene megindokolni a felmondasod csak akkor le kene toltened a felmondasi idodet.
Nekem nem az a célom hogy üljek és semmit ne csináljak, dolgozni szeretnék és hasznosan eltölteni a munkaidőmet.
Szerintem ez nem akkora probléma, mintha épp dolgozni nem szeretnék.
A másik eset, hogy szerintem mindenkinek fontosabb az egészége, most nyilván ha érzem magamon, hogy nem tesz jót, meg nagyon is jól tudom, hogy egeszségtelen és káros ( hosz veszélyességi pótlék is jár), akkor nehogy már emiatt úgy érezzem, hogy ez nekem jó.
Dolgozó nem köteles indokolni a felmondását, kizárólag egy esetben:
Ha próbaidőn túl lépi meg az azonnali hatályú felmondást. Ott kötelező az indoklás! A többi esetben nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!