Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Extrovertáltként könnyebb...

Extrovertáltként könnyebb (jó) munkát találni, mint introvertáltként?

Figyelt kérdés

2023. jún. 4. 16:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%

Úgy érzem itt van egy pici fogalom zavar.

Az, hogy valaki extrovertált vagy introvertált nem tűnik fel az interjún, hisze ez csak azt jelenti, hogy valakinek kikapcsolódás sok emberrel lenni és valaki otthon szeret ülni a kanapén szabadidejében.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy egy embernek mennyire jó a kommunikációs képessége.

... de feltételezem úgy értetted, hogy "Ha valaki közvetlen, jó fej és könnyen ismerkedik könnyebben talál (jó) munkát?"

Ebben az esetben is attól függ.

Én ITn belül dolgozom és abszolút mindegy interjúnál ki mennyire szimpatikus emberileg. Leginkább csak szakmai szemmel nézik az embert.

Viszont ha érettégi nélkül mész a Balatonra és egy napszemüvegeket áruló standon akarsz saleses lenni, akkor nagyon fontos a kisugárzás.

Tehát erre sincs válasz. Szakmától függ, de mindeképpen jó pont, ha valaki emberileg szimpatikus.

2023. jún. 4. 16:58
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

Nyilván attól függ, hogy milyen munkakörben. Vannak olyan munkák, ahol fontos a jó kapcsolatteremtő, kommunikációs képesség. Ismeretlenekkel kell szót érteni minden nap. ezekhez inkább az extrovertáltak passzolnak jobban.

Más munkakörökben meg inkább elmélyülés, egyedüli munkavégzés a jellemző, ez simán passzol az introvertáltakhoz. De az emberek legtöbbje a kettő keveréke és nem tiszta intro- vagy extrovertált típus.

2023. jún. 5. 12:35
 3/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem, és ráadásul ennek még a "jó" kommunikációhoz sincs köze. Hiába szeret extrovertált Gipsz Jakab jobban 10 emberrel lógni, az introvertált én meg jobban az erdőben egyedül sétálni (és nem a kanapén ülni :)), ha választékosabban fejezem ki magam vagy egyszerűen csak jobban megtalálom a hangot az interjúztatóval, kölcsönös szimpátia, közös témák, idevágó tapasztalat stb miatt... máris én vagyok az aki "jobban" kommunikált.

Aztán lehet hogy jön Jóska Pista aki szintén introvertált és még csak nem is kommunikál jól. És az is lehet hogy őt választják, mert esetleg adott pozícióban pont az a cél hogy NE kommunkialjon senkivel, végezze a dolgát, darálja a feladatot, lehetőleg egyedül.

Papíron mindenhová elvárás a csapatmunka meg a jó kommunikáció, a gyakorlatban pedig mindkettő relatív, és van ahová egyáltalán nem is elvárás, épp az ellenkezőjét várják.

Hasonlók miatt egyébként szerintem az sem baj ha bizonyos kérdésekre csak hebeg-habog az ember. Okos interjúztató ezzel azokat a lelkes amatőröket is ki tudja szürni akik bemagolnak interjúkérdéseket.

2023. jún. 5. 13:15
 4/12 anonim ***** válasza:
57%
abból a szempontból igen, hogy általában az extrovertáltaknak nagy a baráti, ismeretségi köre így nagyobb esély van arra hogy valaki közülük beajánl, beprotezsál valamilyen céghez, vagy szól az érdekedben, stb
2023. jún. 5. 16:37
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

introvertalt: magaba fordulo szorongo arc

extrovertalt: kicsapongo, komolyan vehetetlen figura

ambivertalt legyel, nem kell szelsoseges viselkedes.

2023. jún. 5. 19:03
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Ez a megkulonboztetes azert igy nem igaz.
2023. jún. 5. 19:16
 7/12 A kérdező kommentje:
Na én pont a magába forduló szorongó arc vagyok
2023. jún. 5. 20:52
 8/12 anonim ***** válasza:
34%
kepezd magad ambivertaltra
2023. jún. 6. 21:45
 9/12 anonim ***** válasza:
57%
8# hogyan lehet ezt elérni?
2023. jún. 7. 17:59
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
kepzessel
2023. jún. 7. 23:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!