Mit kellene tanulnom, hogy más pozíciókat is megpályázhassak?
Végzettségem társadalombiztosítási és bérszámfejtési szakember.
Évek óta dolgozom TB ügyintézőként, bérszámfejtőként, HR ügyintézőként.
Nagyon szeretek a munkavállalóknak segíteni, szeretem az ügyeiket intézni.
De egy bár megyeszékhelyű városban lakom és dolgozom Kelet-Magyarországon, nagyon kevés lehetőség van ebben a szakmában jelenleg elhelyezkedni. Három ilyen pozíció van a városban és vagy nem kellek vagy olyan fizetést ajánlanak ami nevetséges. Február óta keresgélek túl vagyok pár interjún, volt olyan, hogy 1-2 héten belül igérték a visszajelzést, 3 hét után én hívtam őket, persze elutasítottak. Volt sajnos nem egy olyan élményem is, ahol az ügyvezető kerek perec kimondta, hogy felvagyok véve, majd hetek múlva elutasítottak, aztán ismét meghirdették a pozíciót.
Bármi más területre be sem hívnak interjúra, jelentkeztem több félére is.
Rendelkezem excel tudással, magbiztosan képletezem a táblákat, pivotálok stb. Eddig a legtöbb munkahelyemen SAP-val dolgoztam, rutinosan mozgok benne, a legtöbb hibakódját ismerem. Angolul is beszélek valamilyen szinten.
Az önéletrajzom egyszerű, átlátható, letisztult.
És nem tudok egy reális fizetésű, normális munkahelyet kifogni.
Szerintetek mit kellene csinálnom?
Jól hangzik, van perspektíva abban amit csinálsz, viszont gondolkodj 3-5 éves távlatban, az adottságaiddal megérné mindenképp.
Én a helyedben elkezdenék egy levelezős pénzügy-számvitel képzést az ELTE-n vagy a BGE-n.
Sok időd el fog menni rá, de anyagilag nagyon (nagyon) megérné szerintem számodra.
Önmagában a költözésben nem látom a perspektívát, plusz amellett hogy nem tudjuk, hogy mennyi idős, a családi és más személyes kötöttségeit sem látjuk ami a költözéskor eléggé fontos szempont. Pest megyeiként könnyen jár a szám, de én nem vagyok néhány tíz vagy százezer forintért való költözés feltétlen híve. Hiába költözik Nyugat Mo-ra, akkor is csak hasonló melókra tud majd pályázni, ami számára már nem megfelelő, ráadásul szellemileg bőven többre lenne kapacitása.
Nem ördögtől való valami továbbképzés, a kollégáim 40-50 évesen is tanfolyamokat csinálnak, az egyik főnök most 50 körül elkezdett egy újabb BA-t ...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!