Le kell dolgozni a felmondási időt, amennyiben még nem vagyok a cégnél három hónapja? Titkárnő azt mondta, hogy igen, így nem azonnali felmondó levelet adtam be.
Szerződésben a felmondás Mt.szerint történik.
Erre hivatkozva kérik a 30 nap teljes ledolgozását. Szabadságot, betegszabadságot kivehetek?
próbaidő 3 hónap. az alatt bármikor felmondhatsz, nincs ledolgozási idő.
a titkárnő inkább főzzön egy kávét.
Nem biztos, hogy 3 hónap a kérdező próbaideje, lehet kevesebb is.
Kérdező!
Mit tartalmaz a munkaszerződésed ezzel kapcsolatban?
Előtte alkalmi szerződéssel voltam betanításon 15 napig, tehát rendes szerződéssel két hónapja vagyok a cégnél.
Felmondás a Munka Törvénykönyve szerint történik,ennyit tartalmaz a szerződés.
Ha nem kötöttek ki próbaidőt, akkor valóban 30 nap a felmondási időd.
Ez alatt kiveheted az időarányos szabadságodat, de ezt nem köteles kiadni a munkáltató. Viszont akkor kifizeti.
A felében lehetsz beteg, de vigyázz, ha végig beteg vagy, úgy nem lesz jó!
És a munkáltató fel is menthet a munkavégzés alól, ha akar.
Köszönöm.
4
14 nap szabadságom van bent.
Ha nem adja ki akkor fizeti vagy fordítva?
Felmentést sem adott pedig csak 15 napra kértem.
Akkor marad a táppénz.
Három hónap alatt nem gyulhetett össze 14 nap szabadság... 😃
Ha 24 nap jár egy évre, akkor az időarányosan havi 2 nap.
3 hónap alatt 6 nap.
De a próbaidő mennyi volt? Az, hogy előtte alkalmi a dolgoztál nem számít. A rendes szerződésedtől függ, ha nincs kikötve külön a próbaidő hossza, akkor 3 hónap. Viszont akkor akár holnaptól is elmehetsz.
Nekem anno volt munkahelyem, ahol leírtuk, hogy 1 hónap a próbaidő, így rám a második hónaptól a 30 napos felmondás kötött.
Gondolom a titkárnő jól kihasználta, hogy vakon vagy a témában, vagy ő is tök hülye hozzá. Szóval ha a próbaidőd is MT szerinti és határozatlan idejű a szerződésed, akkor holnap beadod az írásbeli felmondásod,onnan pedig 5 napjuk lesz kiadni a papírokat meg a fizetésed.
7#
Próbaidő nincs a szerződésben, és nem is mondták, hogy lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!