Amennyiben a bérleti szerződésben 60napos rendes felmondási idő van, de én 2hét múlva akarok kiköltözni, akkor mi van?
Elköltözhetsz, de a 60 napot ki kell fizetned. A 60 napos felmondás rád is vonatkozik.
A kaució a állagmegóvó munkák elvégzésére szolgál (tisztasági festés, hibák javítása)és a rezsitartozásra ha költözés előtt ezeket a munkákat megcsinálod, valamint minden számla fizetve van akkor jár vissza a kaució
Elsőnek igaza van. Kiköltözhetsz, ez nem börtön.
De ki kell fizetned, mivel ennyi a felmondási idő, és fordított esetben te is elvárnád, hogy ez idő alatt ne tegyen téged utcára, még ha kell is neki a lakás(?).
Zárójelben jegyzem meg, hogy ha pedig lakás tényleg, akkor nézd meg újra a szerződést, mert nem kizárt, hogy a 60 napos felmondás mellett olyan is van benne, hogy csak a hónap utolsó napjára lehet felmondani, vagy ilyesmi. Ez esetben akár meg is hosszabbodhat az a 60 nap.
Felmondani csak írásban lehet, erre figyelj.
Ha mégis szeretnél előbb kiköltözni, és nem akarod kifizetni a felmondási időt, akkor beszélj a bérlővel, hátha belemegy a közös megegyezésbe. Ebben az esetben bármiben megállapodhattok.
ezzel nincs probléma mindne fizetve van havi,rezsi,mindennel 0-án vagyunk!!!
Most azt mondta,hogy csak 1havit fizet ki,de mehetünk amikor akarunk.
ÉS EZT MÉGIS HOGY TEHETI MEG??
Én azt a 3havit(120ezer Ft-ot)leraktuk neki az asztalra,rendes felmondás után csak egy havit akar nekünk visszadni!! :O
Roppant egyszerű. Nektek a 60 napot, ami ugye két hónap, ki kell fizetnetek neki. Most ha kifizetitek a kéthavi lakbért, aztán ő visszaadja a háromhavi kauciót, ugyanott vagytok, mintha nem fizettek semmit, és ő visszaad egy havi kauciót. Teljesen korrekt az eljárás. Azt jelenti, hogy ő ragaszkodik a felmondási idő alatt neki jogosan járó pénzhez.
Egyébként általában akkor szokott ettől eltekinteni a bérbeadó, ha találsz neki bérlőt magad helyett.
Három havi kaució - 60 napi felmondási időre járó bérleti díj = egy havi kaució. (durván levezetve.)
A bérbeadó jól jár el meglátásom szerint.
Mi van??
Miiért vizessek én neki még 2havi kakukciót ha 2héten belül mi innen megyünk??
NEM ÉRTEM!
Esetleg figyelj oda, amit írunk neked többen, többször:
a felmondási időre járó bérleti díj jár a bérbeadónak!!!!
Ezt jelenti a felmondási idő, ez a lényege az egésznek!
Felmondási idő:
Ha a bérbeadó mond fel, te még maradhatsz 60 napig, van időd új lakást keresni, nem tesz az utcára.
Ha te mondasz fel, te is fizeted a bérleti díjat még 60 napig, mert ő sem talál két perc alatt újabb bérlőt, neki is kell a pénz.
Ha a munkahelyeden mondasz fel, akkor is le kell dolgoznod a felmondási időt, vagy kifizeted az arra járó munkabéred.
A felmondási idő lényege: a változás előtt meghatározott idővel figyelmeztesd a másik felet, hogy mi fog következni, hogy legyen ideje felkészülni.
Remélem, így már világos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!