Magyarországon átlag embernek "elveszett"? Mi lehet rá a megoldás? Vagy csak a külföldi munka?
Átlag ember máról holnapra él.
Itt vagyok példának: Nincs káros szenvedélyem, nincsenek nagy igényeim. 20ezer a havi rezsim(télen is) Vidéki megyeszékhelyen átlag fizetésem van. Délutánonként meg hétvégenként sokat "maszekolok". Így akár 250-300ezer nettó bevételem is lehet 1 hónapban, de konkrétan ezt a pénzt se tartom soknak, sőt nagyon nem...És én még szerencsés is vagyok mert sok ember van lentebb nálam. Házra gyüjteni esélyem sincs.
Idén ha szerencsém lesz akkor egy nagyobb 7*3as garázst összetudok hozni autónak meg a szerszámoknak de csak ennyi. Nem nagy haladás ahhoz képest hogy mennyit kell érte dolgozni...:/
Jelenleg ott tartok hogy se életem se pénzem sincs sok...Kezd nagyon elegem lenni hogy bármennyit dolgozhatok normálisan nem haladok előre az életben, pedig nem akarok kacsalábon forgó palotát...
"Nem tudom, szerintem ez rettenetesen kevés fizetés és nehezen tudom elhinni, hogy nincs jobb"
Pedig a vidéki Magyarország tényleg ilyen, pláne a keleti és déli megyék. Multinál 2 nyelvvel fizetnek havi 250 felett, amúgy átlagember tényleg ilyen 200 körül keres.
Jelenlegi fizetésed tökéletesen elég arra, hogy egy hiányszakmát kitanulj és maszekolás helyett pár év múlva egy jó fizetésed legyen.
Tudás nélkül, egy érettségivel (vagy annyival se) nem fogsz találni jó munkahelyet, ugyanúgy kapkodni se fognak utánad (hiszen millió egy ember a jelentkező). A piacon a versenyképes tudást, pótolhatóságot fizetik meg. Tanulj, tanulj és tanulj, és lesz jó munkahely!
Lakást bérelsz ebből a pénzből, hogy elmegy mind?
Vagy mire megy el?
1 óra vonattal Budapest Szolnokról. Esetleg ott munkát keresni?...
Az is előrelépés, ha 4 órával megkeresed azt a 200-at, amit most 8-cal.
23 éves koromig tanultam, csak itt mindenhol gyakorlatot kérnek ami ugye nincs ha sehová nem vesznek fel. Segítségem meg nem volt sehová.
11# Sajnos így igaz. Találkoztam 1 hete ismerőssel és beszélgettük az árakat. Ő 3 műszakban keres 200 környékét. Leesett az álam.
Pest nem rossz ötlet Bár meglehet keresni 200at 4 óra alatt?
14# Tudok én is olyat hogy forrasztó és 400 környékét keres és ott is 8 általánossal vették fel.
13# Mire megy el? A családi házban élek. Anyám nem itt lakik, apám van is itthon meg nem is, viszont nem dolgozik. így kettő emberre oszlik a fizum, bár épp folyamatban van az előnyugdíj ügyintézése.
Amúgya mostani melóhelyemnél még előny hogy van reggeli meg ebéd amit már számításba kell venni amelyen élelmiszer árak vannak.
" A családi házban élek. Anyám nem itt lakik, apám van is itthon meg nem is, viszont nem dolgozik. így kettő emberre oszlik a fizum, bár épp folyamatban van az előnyugdíj ügyintézése.
Amúgy a mostani melóhelyemnél még előny hogy van reggeli meg ebéd amit már számításba kell venni amelyen élelmiszer árak vannak."
1. Mekkora az a ház?
3 fős?
Apukád ott marad hosszú távon és te is vele akarsz lakni?
Nem érdemes 2 fős házra cserélni?
Akkor olyat vehetnétek, ami jobban illeszkedik a mostani életviteletekhez - gondolom, ezt még 2 szülő+1 gyerekre vettétek -, és csökkenne a fenntartási költsége is.
Amikor tanultál, még CSOK-ot is kaphattatok volna ehhez a projekthez.
2. Apukád mért nem igényel ellátást az önkormányzattól? Az is 30 000 Ft/hó...
Mért te segíted, mért nem a szülei vagy anyukád?...
Anyukádé is a ház?...
Mert akkor a házat sem egyedül kellene fenntartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!