Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gondolják sokan hogy...

Miért gondolják sokan hogy nehéz kijutni Amerikába ?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom ,hogy Amerika, Kanada vagy Ausztrália esetén szinte könnyebb a víz tetején járni ,mint oda kijutni legálisan. Miért gondolják ezt sokan ?

Már Amerikában él a legtöbb magyar a világon Magyarországon kívül. Kb 1,4 millió , Erdélyben olyan 1,38 millió. Nyilván EU-n belül egyszerűbb de közel sem lehetetlen. Akkor miért gondolják ezt sokan mégis ?

2023. máj. 24. 12:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

"Sokszor hallom ,hogy Amerika, Kanada vagy Ausztrália esetén szinte könnyebb a víz tetején járni ,mint oda kijutni legálisan. Miért gondolják ezt sokan ?"

Miert nem kerdezed meg azoktol, akiktol sokszor hallod?

2023. máj. 24. 12:15
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Honnan tudjam idegen emberek mit miért gondolnak? Kérdezd meg tőlük.
2023. máj. 24. 12:19
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Miért kéne azt gondolni hogy nem az?
2023. máj. 24. 13:05
 4/11 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként nyilván olyanok tapasztalatából akik átmentek, vagy megpróbálkoztak a bevándorlási eljáráson végigmenni.
2023. máj. 24. 13:06
 5/11 anonim ***** válasza:
86%
Nekem pl. biztos nehéz lenne, hisz a Tiszát se tudom átúszni, nemhogy a Zatlantijócejánt.
2023. máj. 24. 14:24
 6/11 anonim ***** válasza:
61%
Nem nehéz kijutni csak érteni kell valamihez.
2023. máj. 24. 16:17
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Bevándorlási kvóták vannak. Az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália korlátozott számú bevándorlói vízumot ad ki évente. A nagy érdeklődés miatt a kvóták gyakran hamar betelnek, ami megnehezíti a legális bevándorlást.

A legális bevándorláshoz szükséges vízumok megszerzése gyakran szigorú követelményekhez kötött, mint például a munkaerő-piaci igény, a képzettség, a nyelvtudás és a pénzügyi források. A bevándorlási folyamat gyakran hosszú és bonyolult, ami elkeserítheti az embereket. A vízumkérelmek feldolgozása hónapokig, vagy akár évekig is eltarthat. Ugyanakkor mindez jelentős költségekkel járhat, beleértve a vízumdíjakat, az ügyvédi költségeket és az áttelepülés költségeit.

2023. máj. 24. 16:43
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Kanada , Ausztrália bevándorlási pontrendszert alkalmaz. USA nehezebb úgy legálisan.
2023. máj. 24. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:
48%
Egyebkent amikor néztem pár éve, akkor h1b vízumként futott az a vìzumtípus ami szóba jöhet és van esély utána a zöldkártya megszerzésére. Olvastam ilyen fórumokat. Sztem az esetek többségében speciális tudással rendelkező szoftverfejlesztőket kerestek. És ahogy olvastam egy rakat penz és papírmunka ez a cégeknek, bizonyítani kell, hogy, helyben nincs munkaerő és ezért kell a külföldi. Avval, hogy 56ban menekültként egy csomóan odakerultek, vagy meg előbb amikor szabadabb volt az átjárás és nekik a gyerekeik vagy unokáik még vmilyen szinten magyarnak vallják magukat az sztem nem segít a helyzeteden. Ugyanis annak a számnak jó része ilyen eset amit te írsz.
2023. máj. 25. 06:02
 10/11 anonim ***** válasza:
62%

1,4 millio magyarbol nagyon sok nem is tud magyarul, csak mikor volt a census akkor magyarnak vallottak magukat.

Igen, nehez kijutni legalisan. Akikkel talalkoztam kint es magyarok, azok vizummal jottek ki mint mernok. A munkaltato szponzoralta oket ugy, hogy athelyezte oket USA-ba. Tehat dolgozol mondjuk a GE-nek Budapesten es ok athelyeznek teged hogy USA-ban dolgozz, intezik a vizumot es a felesegeddel/ferjeddel es a gyerekekkel kimentek. Szerelokent, karbantartokent, takaritokent nem mesz ki, de mernokkent mar van eselyed.

Van nehany ember aki vizumlottoval ment ki, ilyennekkel is talalkoztam. A legtobben viszont ccsaladegyesites utjan mint pl en is. Ez lehet akar hazastars, anyuka, apuka, testver, gyerek. A lenyeg hogy kozuluk valakid kint el es szponzoral teged zoldkartyara.

2023. máj. 26. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!