Ez jogos felmondtam?
Sziasztok!
Az a helyzet,hogy 2hete elhelyezkedtem egy cegnel netto 280ert.
Alkalmi bejelentessel, amig fel nem vesz a ceg!
Na de o kozbe folyamat nezett masik “embert” akit feltudna venni! Addig en “maradjak” otthon, ezt 2x eljatszotta a 2het alatt.
A masodiknal beadtam mar mashova a jelentkezest es tegnap hivtak hogy felvesznek.(egybol bejelent nagy multi)
Mondom az itteni fonoknek hogy akkor en tobbet nem jonnek..
Kiakadt,orjongott,hogy en megkarositom ot,mert mar o azt hitte hogy en maradok es a tobbi embert addig parkolo palyara allitotta.. es hogy milyen draga a hirdetes 300ezer forint..meg elkezdett szemelyeskedni.. es hogy nem vagyok korrekt ezert azt a par napot is 200nettobol fogja szamolni mert en megkarositottam.
Ilyen van?
"Illetve azt,hogy tudom bizonyítani,hogy 280at beszéltünk meg?"
A szerződéssel, amin rajta van a bér. Még ha napi bejelentés, akkor is lennie kell egy szerződésnek, amin rajta van a bér, a ledolgozott napokra pedig mindenképpen jár a szerződés szerinti béred.
Ha nincs szerződés, akkor nem tudsz mi alapján reklamálni, de akkor ő sem pattoghat, hogy "megkárosítottad". Jobb is ha otthagyod, mert ilyen munkáltatónak nem érdemes dolgozni.
"Ilyen van?"
Most irtad le, hogy van. Fogyatekos vagy?
Alkalminál nem kötelező a munkaszerződés.
A munkaviszony a bejelentéssel jön létre (EFO törvény)
Alkalminál nincs bruttó és nettó bér sem. A munkáltató a napok száma után fizeti a közterhet (nem járulékokat), a munkavállaló pedig attól függően fizet majd SzJA-t a következő évben beadandó SzJA bevallása alapján, hogy az alkalmis bére meghaladta-e a mentesített keretösszeget.
Alkalmira nem fizethet havi 280ezret 1 embernek, mert az alkalmis napi kifizetés maximuma 18400 FT. 1 hónapban maximum 15 napot dolgozhatsz nála, 280000/15=18667, ami meghaladja a napi kifizetés maximumát.
Felmondanod sem kell, mert az alkalmi olyan, hogy vagy mégy, vagy nem mégy, ahogy akarod (és a munkáltató is akkor hív amikor akar)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!