Az jogos, hogy két hét után felmondtam és most ki akarnak fizettetni velem 20000 Ft-ot?
Figyelt kérdés
Napi bejelentéses voltam, így dolgoztam volna 1 hónapot. Tegnap felmondtam és ma hívtak, hogy ki kellesz fizetnem valami után 20000 Ft körüli összeget. Most csak le akarnak húzni, vagy van alapja? Kihez forduljak, ha átverésről van szó?#adózás #átverés #kifizetés #bejelentés #gyanús #sikkasztás #egyszerűsített foglalkoztatás #noname kft
2016. jan. 20. 16:08
1/8 anonim válasza:
Első körben mondjuk nézd meg a szerződésedet...
2/8 A kérdező kommentje:
Nem láttam munkaszerződést, reggel kellett aláírni ilyen "egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony"-os papírt.
2016. jan. 20. 16:12
3/8 anonim válasza:
Azt azért csak megmondták Neked, hogy mi után kell kifizetned a 20 ezer ft-ot, nem?
4/8 A kérdező kommentje:
Valami olyasmit értettem, hogy a napi bejelentés után naponta 1000 Ft az adó és mivel idő előtt léptem ki, ezért velem fizettetik meg. Viszont az elején erről egy szó nem esett.
2016. jan. 20. 16:27
5/8 anonim válasza:
A bejelentés módosítható, tehát törölhető is. Ez a fizess te csak mese.
7/8 anonim válasza:
Igen, egyszerűsített foglalkoztatásban (alkalmi munka) tényleg napi 1000 ft a munkáltató fizetendő terhe/adója, a munkabéreden felül.
"Az alkalmi munka:a munkáltató és a munkavállaló között
a) összesen legfeljebb öt egymást követő naptári napig, és
b) egy naptári hónapon belül összesen legfeljebb tizenöt naptári napig,"
Ha 2 hétig voltál, akkor elvileg csak 2x5 napot dolgozhattál, így 10 ezer ft-nál nem lenne több, amit követelhetne rajtad, de mivel Te a napokat ledolgoztad, így nincs joga semmit sem követelni. Kár akkor érte volna, ha nem mész be ezalatt az idő alatt dolgozni. És igen, a foglalkoztatás időpontja módosítható.
8/8 anonim válasza:
Mivel a járulékot a munkáltatónak kell megfizetni, semmilyen jogcímen nem követelheti rajtad. Akkor sem követelhetné, ha már nem tudja módosítani a bejelentést, ez az ő kára, így járt. Egyszerűsített foglalkoztatásban egyébként nem igazán értelmezhető a felmondás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!