Munka vagy egyetem?
Proginf MSc-n vagyok most, még van hátra 1 félévem, hogy megírjam a diplomamunkám. Viszont felvettek egy külföldi céghez fejlesztőnek, külföldi fizetéssel. (28 éves vagyok, jó pár éve a szakmában) Ezt egy brutál jó lehetőségnek tartom, és normálisan szeretném csinálni. Dolgoztam már egyetem mellett 40 órát, esélytelen volt. Úgyhogy ottfogom hagyni az egyetemet.
A családomban viszont mindenki sokkot kapott, mikor ezt megtudták. Szerintük nagyon megfogom bánni, és hogy kifognak rúgni ha kiderül, hogy nem végeztem el a mestert. Meg hogy x év múlva megfogom látni, hogy milyen jóljött volna az a diploma. Szerintetek mi a helyes döntés?
"Meg hogy x év múlva megfogom látni, hogy milyen jóljött volna az a diploma" - Tekintve hogy az alapszakot elvégezted ez nem állja meg a helyét, ritka hogy konkrétan mesterképzést is elvárnak. Hosszú távon szerintem ez a munka jobban mutat majd az önéletrajzban. Amúgy nem egy kollégám volt aki meló miatt hagyta végül ott a mestert, senkit se rúgtak ki miatta mert az elvárás alapszak volt.
De viszont ha tényleg csak a diplomamunka van hátra én megpróbálnám folytatni a beleölt idő és energia miatt. Esetleg pasziváld a kövi szemesztert és meglátod időben beleférne-e, ha igen közben is elkezdheted írni, kidolgozni az államvizsga tételeket, ha meg nem érzed úgy hogy menne vagy lenne hozzá kedved akkor iratkozz ki.
"ritka hogy konkrétan mesterképzést is elvárnak"
Ez nem feltétlenül igaz, vannak olyan szektorok ahol kifejezetten elvárás az MSc, sőt olyat is láttam ahol a PhD. Pl: Data Science / AI / Machine Learning / Képfeldolgozás / Orvosdiagnosztikai területen szoftverfejlesztő.
Attól függ mi a célod hosszú távon mert ha egy AI Engineer szeretnél lenni és egy külföldi cég felvett Helpdeskesnek vagy Manuális tesztelőnek akkor bszhatod egyébként ha csak 1 félév van hátra azt még munka mellett is megcsinálnám. Inkább a munkahelyről tegyenek ki, abból bármikor találok másikat mint hogy az MSc-t szórakozzam el ami egy életre szóló végzettség amire bármikor lehet támaszkodni de egy MSc-t újrakezdeni macerás. Főleg hogy a 75%-át már megcsináltad a fináléban biztos hogy nem állnék le.
Mondjuk egy diplomamunka egy rendes egyetemi félévhez semmi, plusz ha nagyon akarod 2 félév alatt csinálod meg és készülsz fel a ZVre.
Ha már eddig eljutottál én megcsinálnám, mert ki tudja mikor jön szembe olyan pozi amihez jól tud jönni, plusz ha szétbontod 2 félévre akkor nem hiszem hogy olyan vészes mellette dolgozni.
Ha a diplomamunka és a záróvizsga van hátra, ott ne hagyd.
Passzív félév, és munka közben kezd el írni, szépen lassan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!