Valaki segítsen!! Levelező + munka? Nappali + diákmunka? Építő jellegű tanácsokért nagyon hálás lennék! Vagy ha valaki hasonló helyzetben volt mint én és megosztaná a tapasztalatait óriási segítség lenne! Köszönöm!!
Jelenleg első éves egyetemista vagyok levelező munkarendben. (Korábban az utazás és egyéb okok miatt választottam a levelezőit...azóta azonban rendeződtek a dolgok és az utazást is meg tudom oldani.)
Azt tudni kell rólam, hogy anno érettségi után elvégeztem egy okj 55-os ápolót, szóval abban el tudnék helyezkedni 12órás műszakban.
Tanácstalan vagyok mi tévő legyek ? Maradjak levelezoin és menjek el dolgozni?
Vagy jelentkezzek át nappalira és mellette ha úgy van vállaljak be pár órás diákmunkát + ha jó a tanulmányi átlagom ösztöndíjat is kapok.
Melyik éri meg jobban?
Ha a fizetés szempontjait nézem most az ápolóknak elég jó! De ott van bennem a “félsz” hogy sok lenne az a 12 órás műszak ráadásul nem mindenhol támogatják azt, hogy egyetemen tanuljak. Szabadságolásokról meg nem is beszélve, mert itt egyetemen nem úgy van, hogy péntek szombaton kell bemenni, hanem minden hónapban egy teljes hetet.
- diákmunka az meg olyan, ha egy jót ki fog az ember, akkor viszonylag jó lehet a fizetés... talán jobban tudnék a tanulásra is összpontosítani.
Összegezve nem szeretném, hogy a tanulásom rovására menjen, hálistennek megvan mindenem de ugyanakkor szeretnék anyagilag is függetlenedni és nem a szüleimre rászorulni pl ha venni szeretnék magamnak valamit.
22/L
Szerintem nappali és mellette vállalj valami gyakornoki munkát.. Én levelezőn kezdtem az egyetemet, sok helyre azért nem vesznek fel teljes állásban dolgozni, mert szerintük a tanulás a munka rovására menne. Ezt mondták már többször is állásinterjún.. Gyakornoki állást meg nem kapok, mert oda diákmunkásokat keresnek, levelezősként utánam nem jár a kedvezmény.
Jobb lett volna nekem is nappalira menni.
A levelező igazából annak jó, akit munkahelyről iskoláznak be és a munkahelye támogatja.
Köszönöm a válaszokat!
Védőnő szakon tanulok végülis van köze az egészségügyhöz, de azért nem teljesen fedi a kettő a másikat.. (Max ha gyerekápolóként helyezkednék el..)
Védőnőként gyakornoki munkáról pedig nem tudok, hogy lenne 😐
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!