Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet jól dönteni egy...

Hogy lehet jól dönteni egy ilyen helyzetben: pénz/karrier vagy elvek?

Figyelt kérdés

tegyük fel kormánykritikus vagy, alig várod, hogy O1G és a pártja megszűnjön létezni.

de egyben csóró is vagy, munkanélküli.

majd adódik egy olyan lehetőség, hogy bekerülhetnél egy kiugróan zsíros céghez, aminek a legutóbbi éves büdzséje több száz millión zárt, ergo a fizetés is versenyképes, és azt a munkát végezheted, amiről diplomád van.

de ott vannak az elveid, ám egy olyan szakmád van, ami esetében erősen liminált jelenleg az elveidnek megfelelő munkahelyek száma, mert a kormány felzabálta a szektort, és csak projektjellegű megbízások vannak, esetenként max. 20 ezer ft-ért, amiből egy minimálbér sem jön ki minden hónapban fixre, viszont a munka jellege olyan, h. ezeket a projekteket nem tudod halmozni.

summa summarum: ilyenkor mi van? kitarthatok az elveim mellett, de közben nyomorgok, vagy elmehetnék ehhez a zsíros céghez, de megalkudnék, és a cv-mben később ez egy fekete folt lenne, ha változk a piac, és lehetőségem lesz az elveimnek megfelelő állást találni.

hogy döntenétek?

nincs saját családom, tehát nincs olyan opció, h. eltart a párom, vagy osztozik a kiadásaimon vkivel.

2023. máj. 17. 18:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%

Bankár vagyok, fölvettek volna, de ugyan ezen okokból nem mentem az MKB-be, de én megtehetem, van alternatíva gazdagon.

Neked barátom ezek szerint semmi ilyen alternatívád sincs. Szerintem tudod a választ.

2023. máj. 17. 18:20
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Olyan munkát, ami ellenkezik az elveimmel, SOHA, de SOHA nem vállalnék el, mert nem szeretném magam szembeköpni a tükörben minden reggel.
2023. máj. 17. 18:28
 3/13 anonim ***** válasza:
63%
A pénznek nincs szaga. Amíg ez a kurzus van, meg kell magadat szedni annyira, hogy ha esetleg kormányváltás lesz, a megtakarításaidból vagy befektetéseidből meg tudj élni ellenséges környezetben is.
2023. máj. 17. 19:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezen a szinten értelmetlen vacilálni.

Az állami szektor nem a jelenlegi pártot képviseli és amúgy is ha te nem, majd valaki elvégzi ugyanazt a munkát.

Akkor érezném a kérdés létjogosultságát ha te a minisztériumban kaptál volna egy lehetőséget, de úgy hogy csak egy alkalmazott lennél egy olyan cégben, ami az államtól kap támogatást szerintem nem kell ennyire túlgondolnod.

... de ha mégis úgy gondolod, hogy nem akarod támogatni a mostani kormányt, akkor csak gondolj bele ..., hogy az biztos nem segít semmit, hogy anyagilag rosszul állsz. Hiszen, ha éppen támogatni akarod az ellenzéket az időddel vagy pénzeddel, akkor valószínűleg képtelen lennél rá. Viszont ha valakit megfizetnek, akkor inkább legyél te az, aki megfelelő anyagi helyzetben sokkal jobban kitud állni a sajátmagáért. Az meg csak irónikus, hogy az ő finanszírozásuk teszi ezt lehetővé.

2023. máj. 17. 23:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mar csak azert is bulyeseg ez a gondolkodas mert eszerint allami alkalmazott csak az aktualis kormannyal szimpatizalo lehet.

En sosem keverem a munkat es az elveket.

Az egyik legjobb alkalmazottam husver fideszes, meg onkormanyzati jelolt is volt a szineikben. Sosem fogunk egyutt kavezni es politikarol vitazni, de a munkaban nincs nala jobb es sosem szivatnam csak mert nem ertunk egyet sok mindenben..

Felreertesek elkerulese vegett nem cegvezeto vagy tulajdonos vagyok, csak vannak nehanyan alattam.

2023. máj. 18. 07:56
 6/13 A kérdező kommentje:

4-es, igen, nem az állami szektorba mennék.

egy magáncégről van szó, ami azért nőtte ki magát naggyá, mert a kormánytól kap megrendeléseket zsínorban.

de épp ez az, h. erről a cégről mindenki tudja...

5.

nem állami alkalmazott lennék, hanem magáncégnél... de akkor is, ha majd elmennék az értékrendemnek mregfelelő helyre, hogy magyaráznám ezt meg? meg mit mondanék most az ismerőseimnek, akik szintén ellenzékiek, h. hol dolgozom?

2023. máj. 19. 15:55
 7/13 A kérdező kommentje:

2-es

éértem, eddig én is hadsonlóan gondolkoztam.

de ha mondjuk kikapcsolják a közműveket, mert nem tudom fizetni a számlákat, vagy vmi olyan munkát kell végeznem, ami nem végzettségemnek megfelelő, az ugyanúgy kikészítene, vagy még jobban.

2023. máj. 19. 15:57
 8/13 anonim ***** válasza:
88%

#1-es:"fölvettek volna, de ugyan ezen okokból nem mentem az MKB-be"

Szóval azért jelentkeztél? :D Ennyit az elvekről.

Nem kell ezt a témát túltolni. #4-es és #5-ös válasz telitalálat. Nem miniszternek jelentkezel.

Ha maradunk a banki hasonlatnál: OTP, Csányi jobb? Erstében a magyar állam befolyásoló részesedéssel rendelkezik (Corvinus). Raiffeisen megszedi magát az orosz piaccal, vagyoncserével, a szankciókat kijátszva mentenék ki a pénzt. Nekem ez is bántja a szemem. Aki eddig Budapest banknál, Takarékbanknál dolgozott, most mondjon fel a fúzió miatt? Gránit banknál dolgozik egy ismerősöm, az meg Tiborcz tulajdon lett, ahogy a Waberer's is. A szakmai munka az alkalmazottak részéről pont ugyanaz marad. Pont ugyanúgy kell majd Gizi néninek megmondani az egyenlegét, megoldani az IT részlegen a technikai problémát, vagy vezetni a kamiont. Semmi közük nem lesz a tulajdonosokhoz.

2023. máj. 20. 08:31
 9/13 anonim ***** válasza:
86%

"Olyan munkát, ami ellenkezik az elveimmel"

Nem a munka ellenkezik az elveivel. A munka technikai része az valószínűleg ugyanaz, mintha máshol lenne, csak máshol nincs. Nem politizálnia kell majd. A tulajdonosi részbe az ember amúgy sem mindig lát bele, giga cégeknél, multiknál pláne.

Dolgoztam már olyan helyen, ahol olyan jogsértéseket, embertelen bánásmódot tapasztaltam, hogy a fal adta a másikat (multi). Ott megtanultam, hogy az embernek a közvetlen munkatársai, felettese legyen szakmailag és emberileg topon. Ha ez megvan, és szereted a munkádat, becsületesen dolgozol, akkor nincs miért ostorozni magad.

2023. máj. 21. 08:05
 10/13 A kérdező kommentje:

9-es

nem, a munka ellenkezik az elveimmel kijelentés ebben az esetben teljesen adekvát!

mivelhogy egy olyan PR-kommunikációs cégről van szó, amely a kormány propagandaüzeneteit "csomagolja be", közvetíti.

2023. máj. 21. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!