Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a helyes stratégia ilyen...

Mi a helyes stratégia ilyen helyzetben? (big4)

Figyelt kérdés

Gazdasági területen pályakezdőként helyezkedtem el, pályakezdő kategóriában azt gondolom, hogy jó fizetésért. Interjún ígérték, hogy betanítanak, ebből fél év alatt kb semmi nem lett néhány adatelemzéses feladatot kivéve. Sokszor nincs mit csinálnom a 8 óra alatt és ez nekem kellemetlen.

Az elején bejártam, de mivel senki nem szólt hozzám így elkezdtem homeoffice-ban maradni heti akár 4x is és a legrosszabb, hogy senkinek fel sem tűnt. A fluktuáció óriási a területen. fél év alatt 40 emberből 6 ment el.

Én értem, hogy bizonyos szempontból jó a helyzetem, mert kvázi "könnyűpénz", nincs túlóra és nincs nagyon számonkérés sem, ugyanakkor semmit sem fejlődök és a legrosszabb, hogy teljesen kiközösítve érzem magam, kvázi levegőnek vagyok nézve. Egyetemen és gimiben is nagyon könnyen teremtettem kapcsolatot, de itt ez egyáltalán nem megy.

Mi a helyes döntés?

24f

2023. febr. 27. 21:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Maradj, ameddig lehet, mellette tanulj, képezd magad.
2023. febr. 27. 21:32
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legjobb döntés a nyílt kommunikáció. Ugyanebben a helyzetben voltam én is. Én ezt megemlítettem a felettesemnek és megoldódott a helyzet. Mindenkinek az a legjobb, ha ismerik a másik fél igényeit.
2023. febr. 27. 22:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Maradj otthon és vállalj egy második állást.

Senkinek sem fog feltűnni.

2023. febr. 27. 22:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Célszerű lenne beszéli a főnököddel, hogy szeretnél több felelősséget és tanulási lehetőséget. A cégek meg ilyenek, hogy vannak időszakok amikor nem igazn történik semmi, ilyenkor szépen nekiálhatsz fejleszteni magadat akár softskillek akár sima skillek terén.

Ha szociálisan aktív akarsz lenni akkor bizony neked is nyitnod kell a többiek felé, menj be, beszélgess emberekkel. Ha nehezedre esik akkor is muszáj, mert másképp nem leszel jobb a dologban. Valszeg nem közösítettek ki, de ha csendben csak úgy létezel egy beszélgetésben akkor bizony nem fognak a munkatársak megismerni.

Egyetem egy teljesen más világ, azért ne ahhoz hasonlítsad a dolgot.

2023. febr. 27. 23:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond, kussolj, tanulj, peregnek a hónapok, jól fog mutatni a CVdben, aztán amikor úgy érzed készen állsz, válts.
2023. febr. 28. 10:26
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi!
2023. febr. 28. 17:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Csináld a munkatapasztalatért és pénzért aztán idővel keress jobbat, vagy akár addig is
2023. febr. 28. 21:26
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
Többieknek nem tudsz besegíteni? Anno nekem gyakornokként volt ilyen élményem, lófax feladatot se kaptam, csak annyi kellett hogy megkérdezem a többiektől, hogy segíthetek-e valamit, egyből lett melóm.
2023. márc. 2. 16:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem kicsit magamra ismertem, ha esetleg jársz még erre Kérdező, leírhatnád, végül mi lett.

Igaz én gyakornokként éltem át hasonlót.

Már az elején "kedves" fogadtatásban volt részem, az egyik hölgyike nyíltan kimondta, hogy olyan embert KÉRT a vezetéstől, akinek van tapasztalata, hogy ne neki kelljen a betanítással időt töltenie.

Hozzáteszem nekem voltak tapasztalataim, nem voltam teljesen zöldfülű, max. az ő ici-pici speciális szakterületükön.

A másik hölgyike, akinek valójában besegítettem, szintén nem vett, nem vehetett részt a kiválasztásomban, első perctől fogva húzta a száját.

Eltelt pár hónap és még mindig vétettem apróbb hibákat (oda-vissza ellenőrizgettük egymást, szóval ez nem volt kritikus, javítottam mindent mielőtt bekerült volna a rendszerbe) és onnantól megszűnt közöttünk minden kommunikáció.

Én mindenben részt vettem, minden rendezvényre velük mentem stb.

Ők egyszer hívtak el ebédelni kintre - akkor épp nem tudtam menni mert órára rohantam délben - soha többet nem hívtak.

Újabb pár hónap és teljesen izolálódtam. A valós főnököm annyira 'nagy hal' volt hogy nem tudtam megközelíteni aztán át is szervezték a csapatot és az új górét végképp nem.

Az említett hölgyikék bármilyen, hr jellegű kérdésemre csak széttárták a kezüket és azt mondták nem ők a főnökeim.

Mai eszemmel én azért megpróbáltam volna magasabb szintű vezetőkkel, hr-rel stb beszélgetni.

De magát az izoláció folyamatát értem és átérzem.

Más munkahelyen soha nem tapasztaltam hasonlót.

Itt konkrétan úgy nézett ki a felmondásom hogy emailt írtam a már említett fejesnek és másnap, sunyiban, egy fránya elköszönés nélkül eljöttem és leadtam az eszközeimet.

Én is hibás voltam mindezért de legalább 50%-ban ők hozták ki belőlem ezt a viselkedést.

Még azt is hozzátenném hogy részemről teljesen vállalható lett volna a csúcs (kb hó 10 és 20 közt) időszakokban többet, akár este is dolgozni, a többiben pedig kicsit kevesebbet hogy a sulira is tudjak időt fordítani. Ha ezt fölhoztam, csak hárítottak. Pedig nem egy bonyolult téma. Mai napig nem tudom hogy szándékosan művelték-e ezt velem vagy csak 2 oldalról is (akkor még az enyémről is) gyönge kommunikációs készségek összeadódása vezetett ebbe a méltatlan helyzetbe.

Tanulságos volt, azt biztos, azóta, ha bajom van, meg se a állok a főnököm-főnökéig, hr-ig stb.

Mint utolsó szalmaszál tényleg ajánlom a hr-t, nekik csak jó, ha segíthetnek, azért vannak.

2023. máj. 22. 14:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Véglegesítettek, de semmi nem változott. Alig kaptam feladatokat, sokszor ki voltam hagyva folyamatokból. Betanítás továbbra sem volt. Végül most fogok váltani. Idegőrlő időszak volt, önbizalomgyilkos és nyomasztó. Soha nem fogom megérteni, hogy miért vettek fel egyáltalán, ha senki nem járult ahhoz hozzá, hogy tehermentesítsek bárkit.
2023. jún. 7. 11:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!