Mi alapján határozzák meg azt, hogy egy munkának mennyi az értéke a munkerőpiacon?
Például a tanárok diplomás emberek, de nem keresnek jól.
Ezzel ellentétben úgy hallottam, hogy a klasszikus szakmákat jobban megfizetik.
"Ezzel ellentétben úgy hallottam, hogy a klasszikus szakmákat jobban megfizetik."
Hát ez azért van mert az alapórabér csak 1800, de ha nézed 3 ezer, ha beleszólsz 5 ezer, ha már hozzákezdtél és be kell fejezzem 20 ezer / óra a munkadij!
Tanácsadás 15 ezer / óra.
"Akkor a tanárokkal mi a helyzet?
Azt olvastam, hogy kevés természettudományt oktató tanár van...
Akkor egy biológia tanár hamarosan nagyon jól fog keresni?"
Na mégis mi lenne a helyzet?
Az a helyzet, hogy nem vagy tisztában a foglalkoztatási fajták sajátosságaival! Alkalmazott / vállalkozó nem ugyanaz!
Az egyiknek a szájába tolják a munkát, és megmondják, hogy ennyit tudnak érte fizetni (alkalmazott) a vállalkozó meg magának keresi mega munkát vagy magának csinál munkát, és ő mondja meg a vevőjének / megrendelőnek, hogy mennyibe kerül!
Mindkettőt egyformán tolja a szükségbe a megélhetéshez kellő havi jövedelem.
A különbség az csak annyi, hogy a vállalkozónak az adót és a saját anyagigényeit (erőforrások) is figyelembe kell vennie amikor a végső árat közli, az alkalmazott meg annyi fizetést kap amennyi adó után megmarad, mivel ő csak a munkaerejét adja bérbe, de egyéb anyagot 6 felszerelést nem tesz hozzá a végeredményhez.
Egy tanár is lehet vállalkozó, még oktatóoldalt is készithet vagy adhat élő online órákat pénzért akik előfizettek rá.
"Azt olvastam, hogy kevés természettudományt oktató tanár van..."
Jól hallottad. Na ezt úgy oldják meg hogy ének-zene, testnevelés, stb. szakos tanárokat küldenek be fizika, kémia, néha még matek órákra is, akkora hiány van... Nem is csoda hogy a természettudomány területén egyre butábbak a diákok, lassan nem lesz kitől tanulni.
Hasonlóan, szakközépiskolákban pl. nagy a hiány műszaki tanárból.
De megfordítom:
Igazából nem is hiány van, hanem az van hogy a műszaki emberek elmennek inkább az iparba dolgozni. Informatika, matematika, fizikatanárok szintén... Tehát nem hiány van, hanem ha nincs pénz oktatásra akkor nem fog tanítani a tanár, hanem elmegy iparba dolgozni.
A culáger se gürizik 25ezer Ft napi bér alatt, akkor egy informatikatanár miért tanítson bagóért, amikor egy jó rendszergazda is lehet az iparban jobb bérért?!
#14 Ez a legnagyobb kérdés! Sőt a politikusok ezen felül vaskos üzemanyagtérítést és önkormányzati lakást is kapnak bagóért.
Van akinek két önkormányzati lakása van egyszerre!
Mindez a dolgozók pénzéből. A dolgozó meg albérletben nymomorog, miközben ezek dőzsölnek.
Még az önkormányzati lakásügyet is átalakították a saját javukra. Bagóért, mélyen a piaci ár alatt vehetik meg ezek a lakásokat. 10millióér kapnak olyant, ami a dolgozónak 80millióba kerülne...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!